Antep kebabı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Antep kebabı nasıl yapılır?
  2. Adana kebap nasıl yapılır Refika?
  3. Adana kebabının içine ne konulur?
  4. Adana kebap şişten neden dökülür?
  5. Mangalda hangi kırmızı et güzel olur?

Antep kebabı nasıl yapılır?

Kuşbaşı iriliğinde doğranmış etleri yassı kebap şişlerine geçirin. Kömür ateşinde ya da ızgarada iyice pişirin. İsteğe göre piyazlık doğranmış maydanozlu soğan, bulgur pilavı, közlenmiş domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın.

Adana kebap nasıl yapılır Refika?

2 adet kırmızı, 5 adet yeşil biberi de kıyıp sarımsakla karıştırın ve beraber de bir kaç tur kıyın. Sarımsak ve biberleri, kıymayı, 1'er çay kaşığı tuz ve pul biberi karıştırıp eşitçe karışana kadar yoğurun. Harcı 4 eşit parçaya ayırıp buzlukta bekletip iyice soğuttuğunuz yassı Adana kebap şişlerine geçirin.

Adana kebabının içine ne konulur?

Sadece kuzu eti, kuzu kuyruk yağı, pul biber ve tuz ile yapılır. Mevsiminde ise pul biber elde edilen ve yörede kök biber denilen kırmızı biber, taze olarak minik küpler halinde doğranıp eklenir. Dinlenmiş et zırh tabir edilen ve iki elle kullanılan keskin bıçakla kıyılır.

Adana kebap şişten neden dökülür?

Kıyma kebapta etin dinlendirilmiş olmasına daha fazla ihtiyaç var. Çünkü dinlenmemiş etin kıyması şişe saplanmaz, saplansa bile közle buluştuğunda dökülür. Ayrıca Adana kebap yaptığını sananlar kıymanın içine akıllarına gelen her türlü baharatı katıyor.

Mangalda hangi kırmızı et güzel olur?

MANGALDA ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI -Mangalda en iyi pişecek et, kuzunun kaburgasından çıkan kalem pirzoladır. Dana etinde ısrarcıysanız antrikot ve bonfileden şaşmayın.