Benim adım dertli dolap kime ait?

İçindekiler:

  1. Benim adım dertli dolap kime ait?
  2. Yalap ne anlama gelir?
  3. Yalap yalap nedir ne demek?
  4. Olur olmaz ne demek?
  5. Ağzından yel alsın ne demek?
  6. Adı çıktı ne demek?
  7. Eski toprak ne anlama gelir?
  8. Ağzını bıçak açmıyor ne demek?
  9. Çenesini bıçak açmamak ne demek?
  10. Başına çorap örmek ne demek?

Benim adım dertli dolap kime ait?

Benim Adım Dertli Dolap Şiiri - Yunus Emre.

Yalap ne anlama gelir?

Ivedi, hızlı, çabuk.

Yalap yalap nedir ne demek?

YALAP YALAP birl. zf. (Eski Türk. yal-mak “yanmak, alevlenmek”ten) Parıl parıl, parıldayarak, ışık saçarak: Benim adım dertli dolap / Suyum akar yalap yalap (Yûnus Emre). Kayalardan billûr gibi yalap yalap su akardı (Yusuf Z.

Olur olmaz ne demek?

Olur olmaz deyiminin anlamı ve açıklaması 1. Meydana gelmesinden hemen sonra.

Ağzından yel alsın ne demek?

Ağzından Yel Alsın Deyiminin Anlamı (TDK) Kötü ve olumsuz durumlardan söz eden kişilere karşı “ağzını hayra aç” manasında söylenir.

Adı çıktı ne demek?

Adı çıkmak deyiminin anlamı ve açıklaması 1. Kötü bir şöhret kazanmak. "Bir kere adı çıkmış, ne yapsa fayda etmiyor, kimse dinlemiyor onu."

Eski toprak ne anlama gelir?

Eski Toprak deyiminin anlamı:Yaşlılığına rağmen dinçliğini, dayanıklılığını hala sürdüren, gücünü kaybetmemiş kimse anlamında kullanılan bir deyimdir.

Ağzını bıçak açmıyor ne demek?

Ağzını Bıçak Açmamak deyiminin anlamı: Kırgınlıktan, üzüntüden ya da herhangi bir sebepten ötürü söz söyleyecek durumda olmamak anlamlarına gelen bir deyimdir. Bir konu hakkında yaşanılan üzgünlük, kırgınlık ya da küskünlük nedeniyle hiç konuşmamak anlamındadır.

Çenesini bıçak açmamak ne demek?

Çenesini bıçak açmamak deyiminin anlamı ve açıklaması Sıkıntı ve üzüntüden konuşamamak. "Üç gündür, evladımın çenesini bıçak açmıyor." "Yolculuk boyunca, hiç kimsenin çenesini bıçak açmadı." "Derdi dağ kadar olsa, babamın çenesini bıçak açmaz."

Başına çorap örmek ne demek?

Başına çorap örmek olmayacak işleri başına getirmek tabirinin kısa yoldan anlatımıdır. Başına Çorap Örmek Deyimi Ne Anlama Gelmektedir? Başına çorap örmek deyimi planlayarak yahut gizli bir şekilde karşısındaki kişilere zarar veren kişilerin yaptığı işler için kullanılan bir deyimdir.