Ters dubleks kullanışlı mı?

İçindekiler:

  1. Ters dubleks kullanışlı mı?
  2. Bir ev tapusu iki kişi üzerine olur mu?
  3. Kaç dönüme tapu verilir?
  4. Hisseli tapu ayırma nasıl olur?
  5. Imarlı arsa ikiye bölünür mü?

Ters dubleks kullanışlı mı?

Ters dubleks evler bodrum katlarının daha verimli bir şekilde değerlendirilmesini sağlar. Bu nedenle normal dublekslere göre daha uygun fiyatlıdırlar. Genellikle uyumak için kullanılan alanlarda ciddi ışık sorunu yaratan bir durum yoksa zemin kat daha ekonomik bir tercih olarak avantaj sağlar.

Bir ev tapusu iki kişi üzerine olur mu?

Tapunun iki kişinin üzerine olması için akrabalık koşulu bulunmuyor. Akraba olmayan kişilerde ortak tapu alabiliyor. Tapunun iki kişi üzerinde olması durumunda ortak tapu krediside kullanılabiliyor. Tapunun iki kişi üzerine olması durumu hisseli tapu olarak da adlandırılıyor.

Kaç dönüme tapu verilir?

Toprak koruma ve Arazi kullanımı kanunu ile medeni kanunda düzenleme yapılarak tarla olarak geçen araziler artık bölünemeyecek. Tarım arazileri 20 dönümden küçük olamayacak. Önceleri miras yolu ile kalan tarla vasfında bulunan araziler mirasçılar arasında bölünebiliyordu.

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapu ayırma işlemli için öncelikle serbest çalışan harita ve kadastro mühendislerine detaylı olarak arsa ayırma planı hazırlatmanız gerekiyor. Harita mühendisi arsaya dair çap ve kroki ölçümlerini yapıyor. Daha sonra bu planı Tapu ve Kadastro Müdürlüğü onayına sunuyorsunuz.

Imarlı arsa ikiye bölünür mü?

Tek bir kimsenin mülkiyetinde olan arsalar, yapılacak ifraz işlemi ile bölünebiliyor.