Duyuşsal öğrenme stratejisi nedir?

İçindekiler:

  1. Duyuşsal öğrenme stratejisi nedir?
  2. Yineleme stratejisi nedir?
  3. Anlamlı kodlama nedir?
  4. Bilgiyi değiştirme nedir?
  5. Bilgiyi işleme kuramı nedir kısaca?
  6. Açıklayıcı bilgi nedir?
  7. Deklaratif bilgi ne demek?
  8. Prosedürel bilgi ne demek?

Duyuşsal öğrenme stratejisi nedir?

Öğrenmede duygusal ya da güdüsel etmenlerden oluşan engelleri ortadan kaldırmak için kullanılan stratejiler duyuşsal stratejiler olarak adlandırılmaktadır. ... Bu yöntemde, öğrenciler öğrenmelerini en iyi destekleyen çevresel özellikleri belirleyip, düzenleyerek ruhsal yapılarını öğrenme için en uygun duruma getirirler.

Yineleme stratejisi nedir?

Yineleme stratejileri, öğrencilerin bilgiyi seçmelerini ve edinmelerini sağlayan temel etkinliğin zihinsel yineleme şeklinde gerçekleştirilmesidir (Tuncer ve Güven, 2007). Sıklıkla öğretim basamaklarında kullanılan bu yöntem, sesli okuma, değiştirmeden yazma, not alma, altını çizme gibi etkinlikleri içerir (Özer,1998).

Anlamlı kodlama nedir?

İlk önce anlamlı kodlamanın tanımını yapalım. Anlamlı Kodlama : Uzun süreli bellekte var olan bilgi ile kısa süreli bellekteki bilginin eşleştirilerek bilginin bellek sistemine yerleştirilmesidir. Yeni bilgi ile önceki bilginin ilişkilendirilerek uzun süreli belleğe aktarılması işlemidir.

Bilgiyi değiştirme nedir?

Bilgiyi değiştirme: Yeni gelen bilgi uzun süreli bellekte var olan bilgiyle etkileşim halindedir ve bu bilgide bazı değişiklikler meydana getirebilir. Başlangıçta bilginin eski hali ve yeni halini koruyan bellek, bir süre sonra yeni bilgi daha sık kullanıldığı için eski bilginin yerine geçer.

Bilgiyi işleme kuramı nedir kısaca?

Öğrenmeyi bilişsel açıdan inceleyen kuramlardan biri olan bilgiyi işleme kuramı, insan öğrenmesinde öğrenme sürecini bilgisayara benzetmektedir. İnsan zihni bilgiyi alır, işler, biçim ve içeriğini değiştirir, depolar, gerektiği zaman geri getirir ve tepkiler üretir.

Açıklayıcı bilgi nedir?

Dekleratif (açıklayıcı) bilgi : Daha çok tanımlamaya dönük bilgilerdir. Bireyin “ne ?” sorusuna verdiği cevaptır. Prosedürel ( işlemsel ) bilgi: Bir işin nasıl yapılacağını ifade eden bilgidir.

Deklaratif bilgi ne demek?

Deklaratif bilgi, bireyin daha önceden hazır olan bir bilgiyi okuyarak belleğe aldığı bilgidir. Deklaratif olmayan bilgi ise, kişinin rutin günlük faaliyetler içerisinde girdiği ilişkiler sırasında ve deneyimler esnasında farkında olmadan elde ettiği bilgilerdir.

Prosedürel bilgi ne demek?

Prosedürel bilgi, genel anlamda, birisinin yapması gereken ve bir şey yapma prosedürü ile gösterdiği bilgi türüdür. Bu, birinin bir şeyi bildiğini ve pratik bir anlayıştan ziyade daha soyut bir anlayış olabileceğini gösteren bir bilgi türü olan bildirimsel bilgilerin aksinedir.