Neden kaya tuzu kullanmalıyız?

İçindekiler:

  1. Neden kaya tuzu kullanmalıyız?
  2. Kaya tuzu tansiyona zararlı mı?
  3. Kaya tuzu aktarda bulunur mu?
  4. Kaya tuzu içinde ne var?

Neden kaya tuzu kullanmalıyız?

Kaya tuzu insan sağlığı için en önemli bileşenleri bünyesinde toplayan doğal mineral kaynağıdır. Vücudumuzda bulunan 92 mineralden 84 tanesi bu tuzun içeriğinde yer alır. Kaya tuzu Canan Karatay tarafından bir tuz çeşidi olarak görülmez. Hocaya göre çok önemli bir mineral deposudur.

Kaya tuzu tansiyona zararlı mı?

Tuz tansiyonu yükseltmez, tansiyonu yükselten şekerdir" İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kaya tuzunun sağlıklı olduğunu ve tansiyonu yükseltmediğini, tansiyonu yükseltenin şeker olduğunu bildirdi.

Kaya tuzu aktarda bulunur mu?

Genellikle aktarlarda bulunan kaya tuzunun doğal olup olmadığını anlamak için bir miktar kaya tuzunu sirkeli suyun içine atıp yaklaşık 10 dakika bekletilir. Eğer tuz kabarcıklar çıkıyorsa doğal değildir.

Kaya tuzu içinde ne var?

Kaya tuzu, insan vücudunda bulunan 92 mineral ve elementin 84'ünü barındırır." diye konuştu. Karatay, kaya tuzunun sağlık açısından önem taşıdığına işaret ederek, içinde insan için en çok ihtiyaç duyulan mineraller olan kalsiyum, potasyum, magnezyum, manganez, bakır, çinko, selenyum ve iyot bulunduğunu kaydetti.