Doğalgaz aboneliği iptal edilmezse ne olur?

İçindekiler:

  1. Doğalgaz aboneliği iptal edilmezse ne olur?
  2. Iski Güvence Bedeli ne zaman iade edilir?
  3. Doğalgaz aboneliği nasıl iptal ediliyor?
  4. Elektrik abonelik iptali para iadesi ne zaman yatar?
  5. Elektrik güvence bedeli iadesi kaç gün?
  6. Elektrik aboneliği ne zaman kapatılır?

Doğalgaz aboneliği iptal edilmezse ne olur?

Taşınma durumunda abonelik sözleşmesi feshedilmelidir. İptal edilmediği durumda abonelik devam eder ve başkaları abone sahibi adına gaz tüketimine devam edebilir. Bu durumda faturalar abone sahibine gitmeye devam eder. Abonelik iptal edildiğinde güvence bedeli de geri alınır.

Iski Güvence Bedeli ne zaman iade edilir?

Teminat bedelinin iadesi için başvurucudan IBAN numarası talep edilir ve 3-5 gün içerisinde teminat bedeli ilgili İBAN adresine yatırılır. E-Devlet sistemi üzerinden günümüzde birçok işlem kolaylıkla, kısa sürede ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu işlemlerden biri de İSKİ abonelik iptalidir.

Doğalgaz aboneliği nasıl iptal ediliyor?

Doğal gaz aboneliğini kapatmak için bölgenizdeki dağıtım şirketinin abone merkezine başvurun. Konut aboneleri, birçok dağıtım şirketinin sunduğu online abonelik iptali hizmetini kullanabilir. Kullanım sözleşmesinin sona ermesi için, dağıtım şirketine kalan son borcunuzu ödemelisiniz.

Elektrik abonelik iptali para iadesi ne zaman yatar?

Abonelik iptal edilirken borcunuz varsa bu miktar güvence bedelinden kesilerek size iade yapılacaktır. Genelde son faturanızdan sonra elektrik kapatılana kadarki kullanımlar borç olarak güvence bedelinden düşülür. Yönetmeliğe göre, sözleşme iptalinden en geç 5 iş günü sonra para iadesi yapılmalıdır.

Elektrik güvence bedeli iadesi kaç gün?

Sona eren Perakende Satış Sözleşmeniz veya imzalamış olduğunuz ikili anlaşmanız (Serbest Tüketici Sözleşmeniz) kapsamındaki borçlarınızı ödedikten sonra varsa güncellenmiş Güvence Bedeli iadenizi sözleşmenizin sona erme tarihinden itibaren 5 iş günü içinde hizmet noktalarınızdan ya da posta, eft, havale gibi talep ...

Elektrik aboneliği ne zaman kapatılır?

Elektrik Aboneliği İptalden Sonra Ne Zaman Kapanır? Kapatma talimatı için abonelik iptali başvurusu esnasında en geç 2 hafta sonrasına kadar bir tarih belirlenir. Eğer bir tarih belirtilmez ise genellikle en geç 3 gün içerisinde kapatılır. Kapatma için aboneye sms veya e-mail yoluyla bilgilendirme yapılır.