Kırmızı et alerjiye neden oluyor?

İçindekiler:

  1. Kırmızı et alerjiye neden oluyor?
  2. Et alerjisi olur mu?
  3. Et kaşıntı yapar mi?
  4. Et alerjisi icin hangi doktora gidilir?
  5. Hangi et alerji yapar?

Kırmızı et alerjiye neden oluyor?

Memeli hayvanların kan grubu alerjeni olan alfa gal alerjeni kenelerin midesinde bulunur. Kenelerin insanları ısırması ile bu alerjenler insanların kanlarına bulaşarak antikor gelişmesine neden olur. Bunun sonucu olarak da gecikmiş olarak kırmızı et tüketiminden sonra 3 ile 6 saat sonra alerji belirtileri ortaya çıkar.

Et alerjisi olur mu?

Et içerisindeki protein veya karbonhidrat yapısındaki maddelere karşı bağışıklık sistemimizin aşırı tepki vermesi sonucu alerjik reaksiyonlar gelişebilmektedir. Et alerjisi sadece çocuklarda değil her yaş grubunda görülebilmektedir. Ülkemizde yapılan çalışmalarda Karadeniz bölgemizde daha sık görüldüğünü biliyoruz.

Et kaşıntı yapar mi?

Et tüketimi sonrasında kaşıntı, deride kızarıklık, karın ağrısı ve ishal yaşıyorsanız dikkat! Sizde et alerjisi olabilir. Türkiye Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneği (AİD) Genel Sekreteri Prof.Dr. Ferda Öner Erkekol, Kurban Bayramı'nda et tüketimiyle gıda alerjilerinde de artış yaşandığını söyledi.

Et alerjisi icin hangi doktora gidilir?

Alerji için hastanelerin dermatoloji (cildiye) bölümüne başvurulmalıdır.

Hangi et alerji yapar?

Et yedikten sonra burunda tıkanma, vücutta kaşıntı veya mide bulantısı gelişirse et alerjisinden şüphelenmek gerekir. Sığır, kuzu, keçi, domuz ve hatta balina gibi memeli hayvanların eti alerjik reaksiyona neden olabilir. Et alerjisinin sıklığı çok fazla bilinmez.