Rezene tohumu nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Rezene tohumu nasıl kullanılır?
  2. Rezene tohumu çayı nasıl yapılır?
  3. Rezene tohumu nerelerde kullanılır?
  4. Rezene hangi bitki?
  5. Rezene tohumu çayı zayıflatır mı?

Rezene tohumu nasıl kullanılır?

Bitkisel çay olarak tüketileceği zamanlarda doğru demlenmesi gerekmektedir. Bunun için bir fincan suya 1 kaşık rezene tohumu atılmaktadır. Suyun kaynamasından sonra fincana alınan ve 10 dakika daha demlenmesi için bekletilmektedir. Daha sonra tanelerini ayırarak ve suyunu ılık olarak tüketilmesi gerekmektedir.

Rezene tohumu çayı nasıl yapılır?

Yapımı oldukça basit olan rezene çayını hazırlamak için yalnızca 2 çay kaşığı rezene tohumu ve 1 su bardağı su yeterli olacaktır. Öncelikle rezene tohumlarını güzelce ezin. Kaynamış suya rezene tohumlarını ekleyin. Fincanın üzerini kapatın. 5 dakika demlenmesini bekledikten sonra tüketebilirsiniz.

Rezene tohumu nerelerde kullanılır?

Ezilmiş, bütün veya öğütülmüş rezene tohumları çöreklerde, keklerde, ekmeklerde ve kurabiyelerde kullanılabilir. Özellikle mayalı ekmeklere ceviz ya da kuru incirle beraber eklendiğinde güzel bir lezzet katar. Rezene tohumları bütün veya ezilmiş olarak et, tavuk ve balık yemeklerinde kullanılabilir.

Rezene hangi bitki?

Maydanozgiller familyasına ait şifalı bir bitki olan rezene, Latincede Foeniculum vulgare L. olarak tanımlanır. Koyu renkli ve kendine has kokusuyla yemeklere tat veren bir bitki olan rezene, demlenerek çay olarak da tüketilir.

Rezene tohumu çayı zayıflatır mı?

Rezene Çayı Zayıflatır Mı? Bağırsakları çalıştıran ve kabızlığa iyi gelen rezene çayı yağ yakımını kolaylaştırarak kilo vermeye de yardımcıdır. 2 çorba kaşığı rezene tohumunu bir bardak kaynamış suyun içine atarak çay şeklinde demleyerek gün boyu tüketmek zayıflamaya yardımcıdır.