Bayram ikramiyesini kimler alabilir?

İçindekiler:

  1. Bayram ikramiyesini kimler alabilir?
  2. Emekli bayram ikramiyesi ne zaman hak edilir?
  3. Emeklilik dilekçesi verenler bayram ikramiyesi alabilecek mi?
  4. Yetim ayligi alan bayram ikramiyesi ne kadar alacak?
  5. Emekli ikramiyesi yetimlere ne kadar?
  6. Temmuzda emekli olanlar bayram ikramiyesi alacak mı?
  7. Temmuz ayında emekli olanlar bayram ikramiyesi alacak mı?
  8. Yetim maasi alanlar bayram ikramiyesi alacak mi?
  9. Emekli ikramiyesi ne zaman verilecek?

Bayram ikramiyesini kimler alabilir?

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİR? Ödemenin yapılacağı tarihte Kurumumuzdan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir.

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman hak edilir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yaklaşık 12 milyon emeklinin bayram ikramiyelerini yatırmaya başladı. Bayram ikramiyeleri SSK emeklilerine 13-14 Temmuz'da, Emekli Sandığı kapsamında olan emeklilere 15 Temmuz'da, Bağ-Kur emeklilerine 16 Temmuz'da ödenecek.

Emeklilik dilekçesi verenler bayram ikramiyesi alabilecek mi?

Bu yıl, Ramazan Bayramı ikramiyesine hak kazanabilmek için Haziran ayı sonuna kadar emeklilik başvurusunda bulunmak gerekiyor. Bu durumda emekli aylığı temmuz ayından itibaren bağlanacağı için “bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma” şartı sağlanmış olacak ve Kurban Bayramı ikramiyesine hak kazanılabilecek.

Yetim ayligi alan bayram ikramiyesi ne kadar alacak?

Ana veya babasından tek hak sahibi olarak yüzde 50 yetim aylığı alanlarda, 550 TL ikramiye ödenir.

Emekli ikramiyesi yetimlere ne kadar?

Ana veya babasından tek hak sahibi olarak yüzde 50 yetim aylığı alanlarda, 550 TL ikramiye ödenir.

Temmuzda emekli olanlar bayram ikramiyesi alacak mı?

Kurban Bayramı için 12 milyon 700 bin emekliye yapılacak ikramiye ödemeleri başladı. SSK emeklileri, ikramiyelerini 13-14 Temmuz tarihleri arasında alacak. Emekli Sandığı kapsamındaki kişilerin ise temmuz ayı farkı ile temmuz aylıkları ve Kurban Bayramı ikramiyeleri 15 Temmuz'da birlikte ödenecek.

Temmuz ayında emekli olanlar bayram ikramiyesi alacak mı?

Yaklaşık 12 milyon emeklinin Kurban Bayramı ikramiyelerinin 13-16 Temmuz'da ödeneceğini bildiren Bilgin, emekli ve hak sahiplerinin ikramiyeleri ile zamlı emekli aylıklarının SSK emeklileri için 13 ve 14 Temmuz'da; Bağ-Kur emeklileri için de 16 Temmuz'da hesaplara yatırılacağını belirtti.

Yetim maasi alanlar bayram ikramiyesi alacak mi?

Dul/yetim aylığına bağlı olarak bayram ikramiyesi, bağlanan dul/yetim aylığı oranında ödeniyor. Birden fazla dosyadan gelir veya aylık alanlara da en fazla ödemeye imkân veren bir dosya üzerinden ödeme yapılıyor.

Emekli ikramiyesi ne zaman verilecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sosyal medyadan paylaştığı mesajda, “Bayram ikramiyeleri SSK emeklilerimize 13-14 Temmuz'da, Emekli Sandığı kapsamında olan emeklilerimize 15 Temmuz'da, Bağ-Kur emeklilerimize de 16 Temmuz'da ödenecek” dedi.