Hazır kadayıf şerbeti nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Hazır kadayıf şerbeti nasıl yapılır?
  2. Hazır kadayıf şerbeti ne zaman dökülür?
  3. Yarım kilo kadayıfa ne kadar şeker konur?
  4. Hazır burma kadayıf şerbeti nasıl yapılır?
  5. Şerbet keke ne zaman dökülür?
  6. 1 kilo kadayıfa ne kadar şeker konur?

Hazır kadayıf şerbeti nasıl yapılır?

Şerbeti için gerekli olan toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve şeker eriyene dek karıştırdıktan sonra ocağın altını açıp, kaynayana dek ara ara karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynamasına izin verin ve içine limon suyunu ekleyip, 5 dakika daha kaynatıp, altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Hazır kadayıf şerbeti ne zaman dökülür?

Kadayıf tatlısının güzel olması için şerbet soğuk kadayıfın ise sıcak olması, şerbetin bu şekilde dökülmesi gerekir. Şerbet kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılmalıdır. Soğukluk ölçüsü olarak şerbet parmağı yakmayacak kıvamda olmalıdır. Tatlı ve şerbet sıcak olursa tatlı hamurlaşır.

Yarım kilo kadayıfa ne kadar şeker konur?

2,5 su bardağı şeker.

Hazır burma kadayıf şerbeti nasıl yapılır?

Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika kaynatın. Şurup kıvamına gelince 5-6 damla limon suyu ekleyin. Çiğ burma kadayıfı uzun bir tezgahın üzerine yayın. Kenarlarını düzelterek içine fıstık içi koyun.

Şerbet keke ne zaman dökülür?

Eğer tatlı sıcaksa, şerbeti soğuk kullanmalısınız. İkisi sıcak olduğunda, tatlınız hamur olabilir. İkisinin de soğuk olma durumunda, şerbetiniz çekmez. Bunun yanında, baklava gibi tatlılarda, tatlı güzel pişerse hem şerbet hem de baklava sıcakken dökülür.

1 kilo kadayıfa ne kadar şeker konur?

Birçok insan kadayıf tatlısının kıvamını tutturamadığından yakınır. Kadayıf yaparken mantık oldukça basit aslında, 1'e 1 ölçü hep en doğru sonucu veriyor. Örneğin 1 kilo kadayıf, 1 kilo şeker, 1 litre su gibi.