Bebek oto koltuğu gerekli mi?

İçindekiler:

  1. Bebek oto koltuğu gerekli mi?
  2. Isofix her arabada var mı?
  3. I-size oto koltuğu nedir?
  4. Puset kaç aya kadar kullanilir?
  5. Puset arabada kaç yaşına kadar kullanılır?

Bebek oto koltuğu gerekli mi?

Çocukların sağlığı ve güvenliği sebebiyle artık araçlarda, bebek koltuğu bulundurulması zorunlu hale getirildi. ... Buna bağlı olarak eğer kilosu 36'nın altında, boyu da 150 cm'nin altında olan çocuklar, oto koltuğu kullanmak zorundadır.

Isofix her arabada var mı?

İsofix Hangi Araçlarda Bulunur? ... Bir aracın isofix uyumlu olup olmadığını, aracın kullanma kılavuzuna bakarak ya da arka koltuk çevresinde isofix logosunun bulunup bulunmadığını kontrol ederek öğrenebilirsiniz.

I-size oto koltuğu nedir?

İ-Size standartları, Temmuz 2013 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren Avrupa oto koltuğu düzenlemesidir. Bu standart, 15 aydan daha küçük çocuklara yönelik oto koltuğu güvenlik yönetmeliklerini kapsar.

Puset kaç aya kadar kullanilir?

Modeller işlevine göre ne kadar farklılık içerse de ev tipi ana kucağının kullanımı ile ilgili en verimli 6 ila 9 ay kadar kullanmak mantıklı olabilir.

Puset arabada kaç yaşına kadar kullanılır?

Bu koltuk türü, doğumdan itibaren 1 yaşına kadar kullanılıyor. 8-9 kg olan bebekler için şeklinde bir sınıflandırma da var ama temelde 1 yaş esas alınıyor. Yani çocuğunuz 1 yaşından küçükse arabada bebek koltuğu kullanmanız gerekiyor.