Aile Danışmanlığı hangi konularda çalışır?

İçindekiler:

  1. Aile Danışmanlığı hangi konularda çalışır?
  2. Aile Danışmanlığı Eğitimi ne kadar sürüyor?
  3. Ilişki ve evlilik danışmanı kimler olabilir?
  4. Aile danışmanlığını kim yapar?
  5. Aile danışmanlığı sertifikası MEB onaylı mı üniversite onaylı mı?

Aile Danışmanlığı hangi konularda çalışır?

Aile Danışmanlığı aileyi oluşturan bireylerin birbirleriyle olan ilişkileri yaşadıkları sorunlar, sorun çözme, evlilik, ayrılık ve boşanma sırasında çocuklarla ve aile ile ilgili bireysel ya da bireyler arasındaki sorunların üstesinden gelinmesine yardımcı olan bir danışmanlık hizmetidir.

Aile Danışmanlığı Eğitimi ne kadar sürüyor?

AİLE DANIŞMANLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi gibi farklı dallardan mezunlara da aile danışmanı olma yolu açan yönetmeliğe göre 300 saati teorik, 120 saati uygulamalı eğitim, 30 saati de süpervizyon olmak üzere toplamda 450 saatlik eğitim süresi yönetmelikle belirlenmiştir.

Ilişki ve evlilik danışmanı kimler olabilir?

Yönetmeliğin 14. Maddesinde “çocuk gelişimi, sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, hemşirelik ve tıp alanlarının birinden en az 4 yıllık lisans programlarından mezun olanlar yada ya da mezun olabilecek durumda olanlar “ aile danışmanı olabilir olarak belirtilmiştir.

Aile danışmanlığını kim yapar?

Sosyal hizmet, psikoloji sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programlarından mezun olanlar, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu veya üniversitelerden, biri tarafından uygun görülen en az üç yüz saati teorik ve en az ...

Aile danışmanlığı sertifikası MEB onaylı mı üniversite onaylı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu veya üniversitelerden biri tarafından uygun görülen Aile Danışmanlığı Sertifika Eğitimleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kabul edilmektedir. Üniversiteler tarafından onaylı olarak Aile Danışmanlığı Sertifika Eğitimi açılmaktadır.