Kaçak sondaj nereye ihbar edilir?

İçindekiler:

  1. Kaçak sondaj nereye ihbar edilir?
  2. 167 sayılı kanun nedir?
  3. Su kuyusu açmak yasak mı?
  4. Su Sondajı metresi ne kadar?
  5. Su kullanım izin belgesi nereden alınır?
  6. Su sondaj kaç metreye kadar yapılır?

Kaçak sondaj nereye ihbar edilir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2013 yılında Alo 181 Çağrı merkezini hizmete alarak vatandaşlarla birebir iletişim kurulmasını hedefledi.

167 sayılı kanun nedir?

Yeraltı suları umumi sular meyanında olup Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Bu suların her türlü araştırılması, kullanılması, korunması ve tescili bu kanun hükümlerine tabidir.

Su kuyusu açmak yasak mı?

Derinliği Ve Çapı Her Ne Kadar Olursa Olsun, Ruhsat Alınmadan Kuyu Açmak Yasaktır. Derinliği 10 Mt.'Den Küçük Kuyular, Sığ Ya Da Keson Kuyu Olarak Adlandırıldığından Bu Kuyuları Açmak Ve İşletmek İçin De Artık Keson Kuyu Ruhsatı Alınmaktadır.

Su Sondajı metresi ne kadar?

Su Sondajı Fiyatları D.S.İ tarafından belirlenen fiyatlara bağlı kalarak güncel 2019 sondaj fiyatları metresi 140₺ ile 250₺ arasındadır. Zemin durumu ve ortamdaki diğer değişkenlere bağlı olarak değişen fiyatlarımız, alanında yıllarca tecrübe edinmiş profesyonel ekibimiz ve mühendislerimiz ile tamamlanmaktadır.

Su kullanım izin belgesi nereden alınır?

Araziye ait su ihtiyaç belgesi.(Arazi, tapu sahibi ve suyun kullanım amacına yönelik olarak Tarım İl Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlükleri ya da Ticaret Sanayi Odaları'ndan temin edilir).

Su sondaj kaç metreye kadar yapılır?

Delgi derinliğine göre sondaj çeşitleri dörde ayrılmaktadır. Derinliği 100 metreden daha az olan sondajlardır. Derinliği 100 metre ile 1000 metre arasındaki sondajlardır. Derinliği 1000-4000 metre arasındaki sondajlardır.