Sivas Gökpınar Gölü nasıl oluşmuştur?

İçindekiler:

  1. Sivas Gökpınar Gölü nasıl oluşmuştur?
  2. Sivas Gökpınar Gölünde yüzülür mü?
  3. Gürün Gökpınar Gölü arası kaç km?
  4. Gökpınar Doğal akvaryum nerede?
  5. Sivas Gökpınar Gölü kaç metre?
  6. Sivas Merkez Gürün Gökpınar Gölü arası kaç km?
  7. Sivas Sızır Şelalesi arası kaç km?
  8. Dogal akvaryum nerede?
  9. Sivas Sızır arası kaç kilometre?
  10. Sızır şelalesine Ne zaman gidilir?
  11. Gürün önceden nereye bağlıydı?

Sivas Gökpınar Gölü nasıl oluşmuştur?

Birincisine göre, “Bir çoban sürüsüyle birlikte gölün bulunduğu arazide dinlenirken rüyasında kendisine 'Koyunların ile birlikte buradan uzaklaş, alttan su kaynayacak' denir. Çoban uyandığı zaman aceleyle sürüyü alır ve karşı yamaca geçer. Gerçekten de bir süre sonra su kaynamaya başlar ve Gökpınar oluşur.

Sivas Gökpınar Gölünde yüzülür mü?

Gölde balık tutmak ve yüzmek yasak olsa da dalış yapmak serbest. Yüksek rakımdan dolayı gölde 1 metrelik dalış denizde 3 metreye eşit durumda. Bu sebeple genellikle 2 yıldızlı dalgıçların dalışına izin veriliyor. Sivas, Malatya ve Kayseri'den AFAD ekipleri yüksek irtifa dalışları için burayı tercih ediyor.

Gürün Gökpınar Gölü arası kaç km?

Gökpınar Gölü Sivas İli Gürün ilçe merkezine yalnızca 10 kilometre uzaklıktadır. Kayseri Malatya yolu üzerinde Çayboyu mahallesinden Gökpınar Gölü'ne giriş yapabilirsiniz. Yaklaşık 10 kilometre uzaklıkla olan Gökpınar Gölü'ne gerek kendi aracınız, gerek kalkan minibüsler gerekse de taksi ile ulaşabilirsiniz.

Gökpınar Doğal akvaryum nerede?

Sivas kent merkezine 147, Gürün ilçe merkezine ise 10 kilometre uzaklıkta bulunan Gökpınar Gölü, doğal akvaryumu andıran görüntüsü ile görenleri kendisine hayran bırakıyor. Dipten kaynayan su ile beslenen 15 metre derinlikte olan göl, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Sivas Gökpınar Gölü kaç metre?

Sivas'ın "doğal akvaryumu" Gökpınar Gölü her mevsim ziyaretçilerini ağırlıyor. Sivas kent merkezine 147, Gürün ilçe merkezine 10 kilometre mesafedeki Gökpınar Gölü, dipten kaynaklarla besleniyor ve derinliği 15 metreyi buluyor.

Sivas Merkez Gürün Gökpınar Gölü arası kaç km?

SivasGökpınar gölü arası: 147 km. dir. Ortalama ulaşım 2,5 saat sürmektedir.

Sivas Sızır Şelalesi arası kaç km?

Sivas kent merkezine 135 kilometre uzaklıkta bulunan, Çat ormanları içerisinde, Göksu Çayı üzerinde bulunan tabiat harikası Sızır Şelalesi yeşile örtülmüş çevresi ve gür su sesi ile yaz aylarında ziyaretçilerin uğrak yerlerinden biri haline geliyor.

Dogal akvaryum nerede?

Gökpınar Gölü Sivas ilinin Gürün ilçesine bağlı Yelken ve Karahisar köyleri arasında kalmaktadır. Gökpınar Gölü Sivas ilinin en güzel doğal ve tabiat güzellikleri arasında yer almaktadır. Bu eşsiz güzellikteki göl turkuaz mavisi ve yeşil görüntüsü ile herkesi büyülemeye yetecek güzelliktedir. Yeşil ve Mavi iç içedir.

Sivas Sızır arası kaç kilometre?

Sivas'a yaklaşık 133 km, Kayseri'ye ise 100 km ve Yozgat'a 142 km uzaklıktadır. Şelalenin Yaklaşık Koordinatları: 39.302798, 35.943831.

Sızır şelalesine Ne zaman gidilir?

Sızır Şelalesi'ne Ne Zaman Gidilmeli; Yaz sonlarında suyun debisinin azaldığından dolayı şelalenin görkemini görmek isterseniz, Kar sularının eridiği ve yağışların arttığı dönem olan ilkbahar aylarında gitmenizi tavsiye ederiz.

Gürün önceden nereye bağlıydı?

Ragıp Paşa bu iyi alışkanlığını şimdi Malatya'ya bağlı, eskiden de Sivas'a bağlı bir sancak durumundaki memleketi Arapkir'e, Sivas'a bağlı Divriği sancağının kazası Darende'ye Darende kazasına bağlı Gürün'e ve Eğin (Kemaliye) olarak bilinen bölgeye de birçok hayırlı hizmetler yapmış, kitaplıklar ve okullar açtırmıştı.