Burun ameliyatı sonrası burun tıkanıklığı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Burun ameliyatı sonrası burun tıkanıklığı nasıl geçer?
  2. Ameliyat sonrası burun içi şişlik nasıl geçer?
  3. Burun kemeri nefes almayı engeller mi?
  4. Burun estetiği sonrası burun Yamulur mu?
  5. Nefes alma problemleri için hangi ameliyatlar önerilir?

Burun ameliyatı sonrası burun tıkanıklığı nasıl geçer?

Ameliyat sonrası ilk saatlerde burundan iyi nefes alırken, burun içi ödem, şişlikler nedeniyle akşama burun tıkanıklığı başlar. ilk hafta bu beklenen ve doğal bir durumdur ve geçicidir. Burun içine günde 2 kez krem ve 3-4 kez sinomarin deniz suyu yapılmalıdır.

Ameliyat sonrası burun içi şişlik nasıl geçer?

Burun estetiği sonrası hastaneden eve geldiğiniz gibi hemen buz torbası uygulayın. Böylece ortaya çıkacak şişlik, ödem ve morlukları büyük oranda ortadan kaldırabilirsiniz. Buz uygulaması yaparken cilt arasına bez koyarak daha etkili bir uygulamaya yapabilirsiniz.

Burun kemeri nefes almayı engeller mi?

Kemerli burun yapısı fiziki olarak dış görünüş bazında kişiyi olumsuz etkiler ve ciddi nefes alma problemlerine sebebiyet verebilir. Bu yapı ile meydana gelen hava yolundaki tıkanıklık hali kişinin rahat ve doğru nefes almasına engel olur.

Burun estetiği sonrası burun Yamulur mu?

Burun estetiği sonrasında kişinin anatomik yapısına bağlı olarak eğrilikler yeterince düzelmeyebilir veya iyileşme döneminde buruna konulan destek kıkırdaklarının ermesi nedeniyle ameliyattan bir süre sonra hafif yamulmalar meydana gelebilir.

Nefes alma problemleri için hangi ameliyatlar önerilir?

Merhaba, nefes alma problemi ve estetik burun ameliyatları aynı gibi görünse de birbirinden tamamen farklı iki operasyondur. Kişide eğer nefes alma sıkıntısı varsa bu problemin çözümü Sektoplasti denilen burun kanallarına yönelik bir operasyondur.