Mütercim tercümanlık kaç para kazanır?

İçindekiler:

  1. Mütercim tercümanlık kaç para kazanır?
  2. Mütercim tercümanlık nerede çalışır?
  3. Tercüman olmak için hangi bölümü okumak gerekir?
  4. Tercümanlar aylık ne kadar kazanıyor?

Mütercim tercümanlık kaç para kazanır?

Mütercim tercüman olarak çalışan kişiler ortalama 4.487 TL maaş almaktadır. En düşük Mütercim maaşları 2.360 TL'dir. Bir mütercim en yüksek 6.980 TL aylık maaş almaktadır.

Mütercim tercümanlık nerede çalışır?

Mütercim tercümanlar, başta pek çok bakanlık, elçilik ve konsolosluklar, kamu banka ve medya organları olmak üzere çok sayıda farklı kamu kurumunda çalışabilir. KPSS'ye girip başarılı olanlar mesleğini kamu sektörüne bağlı olarak icra edebilir.

Tercüman olmak için hangi bölümü okumak gerekir?

Tercüman Olmak için Hangi Bölüm Seçilmeli? Birçok tercüme bürosu üniversitelerin mütercim-tercümanlık, çeviribilim veya İngiliz dili ve edebiyatı gibi bölümlerinden mezun bireyleri tercih etmektedir. Mütercim tercümanlar eğitim hayatları boyunca hem sözlü hem de yazılı çeviri yapabilecek şekilde eğitim almaktadırlar.

Tercümanlar aylık ne kadar kazanıyor?

Bu rakam da ortalama 2.300 – 2.500 TL arasında yer almaktadır. Dış İşleri Bakanlığı ve TRT gibi kurumlarda ise mütercim tercüman maaşları 6.000 TL'ye kadar çıkabilmektedir. Üniversitelerde çevirici kadrosuyla son zamanlarda mütercim tercüman alınmaktadır ve buradaki çevirici maaşları ise ortalama 3.750 TL gibidir.