Akıllı bileklik SpO2 nedir?

İçindekiler:

  1. Akıllı bileklik SpO2 nedir?
  2. Huawei akıllı saat SpO2 ne demek?
  3. Huawei Watch gt2e SpO2 nasıl kullanılır?
  4. Kandaki oksijen seviyesi neden önemlidir?

Akıllı bileklik SpO2 nedir?

SpO2 terimini daha önce duymadıysanız yalnız değilsiniz. Vücutta en önemli beş sağlık göstergesinden biri nabız, kan basıncı, solunum hızı ve vücut ısısının yanı sıra kandaki oksijen doygunluğu oranını ifade eden SpO2 değeridir. Bu değer solunum ve dolaşım sisteminizin ne kadar düzgün çalıştığını gösterir.

Huawei akıllı saat SpO2 ne demek?

Huawei açıklamasına göre, vücudun düzgün çalışmasını sağlayan kan oksijen doygunluğu (SpO2) önemli bir sağlık göstergesi olarak öne çıkıyor. Normal koşullar altında, sağlıklı bir insanın SpO2 seviyesinin 90-100 arasında olması gerekiyor. SpO2 seviyesini ölçmenin doğru yöntemi, arteriyel kan gazı (ABG) testidir.

Huawei Watch gt2e SpO2 nasıl kullanılır?

Saatinizi doğru şekilde takın ve kolunuzu sabit tutun. Başlangıç ekranından Üst düğmeye basın, ekranı kaydırın ve SpO2 düğmesine dokunun. HUAWEI WATCH 3 Serisi, HUAWEI WATCH GT 2 Pro, HUAWEI WATCH GT 2 Pro ECG ve HUAWEI WATCH GT 2 PORSCHE DESIGN için: Ölç düğmesine dokunun. SpO2 ölçümü esnasında vücudunuzu sabit tutun.

Kandaki oksijen seviyesi neden önemlidir?

Kalp normal olarak ortalama büyüklükteki bir yetişkinde dokulara dakikada yaklaşık 5000 ml kan pompalar ve dokulara dakikada 1000 ml oksijen verir. Kandaki oksijen seviyesi çok düşükse, vücut düzgün çalışamaz, bu duruma hipoksemi denir ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.