Karanfilli çay ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Karanfilli çay ne işe yarar?
  2. Karanfil çayı nasıl yapılır?
  3. Karanfili nasıl tüketmeliyiz?
  4. Karanfil çayı ne sıklıkla içilmeli?
  5. Karanfil suyu kabız yapar mı?
  6. Karanfil çiğnenir mi?
  7. Karanfil çaya atılır mı?

Karanfilli çay ne işe yarar?

Karanfil çayı, bağırsak hareketlerini hızlandırır ve kabızlık, iltihaplanma gibi problemlere engel olur. İçeriğindeki iltihap önleyici bileşenler sayesinde ateş düşürücü özelliği de bulunur. Karanfil çayı, alternatif tıpta da bağışıklık sistemini güçlendirmek ve ateş düşürmek için kullanılmıştır.

Karanfil çayı nasıl yapılır?

Aktardan ya da marketten aldığınız karanfil tomurcuklarını su ile kaynatarak lezzetli bir çay hazırlayabilirsiniz. Bunun için, 6 adet karanfil tohumunu 2 bardak su ile kaynatabilirsiniz. Ancak kaynatma işlemini yaklaşık 15-20 dakika ve üstü kapalı bir demlikte yapmanız çayınızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Karanfili nasıl tüketmeliyiz?

Aynı gün akşam yemeğinden iki saat önce yedi-sekiz adet karanfil, oda sıcaklığındaki bir-iki yudum suyla çiğnemeden yutulur. Bu küre en fazla yedi gün devam edilir. Kullanılacak karanfilleri yutmadan önce ortadan ikiye bölüp suyla yutmak daha etkilidir.

Karanfil çayı ne sıklıkla içilmeli?

Karanfil çayının sabah kahvaltıdan önce içilmesi önerilir. Günlük 2 fincan karanfil çayı içmek, faydalarını kısa sürede gösterecektir. Ancak aşırı tüketilmesi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle günde 2 fincandan fazla içilmemesi gerekir.

Karanfil suyu kabız yapar mı?

Karanfil çayı genel olarak bağırsak hareketlerini hızlandırır. Bu çayı düzenli tüketmek kabızlık ve iltihaplanma gibi problemlerin yaşanmasına da engel olmaktadır.

Karanfil çiğnenir mi?

Karanfil direkt ağıza alınarak veya yutularak tüketilebilir. Toz hali yemeklere baharat olarak ilave edilir. Özellikle kış aylarında demlenerek çayı hazırlanır. Saç ve cilt bakımında sıklıkla kullanılan doğal bir reçetedir.

Karanfil çaya atılır mı?

Karanfil ağacının çiçeklerindeki tomurcukların kurutulması ile elde edilen karanfiller diş halinde ya da toz halinde kullanılabilir. Bu enfes tadı; isterseniz tek başına bir bitki çayı olarak, isterseniz de siyah çaya katarak keyifle içebilirsiniz.