Ev kira sigortası nedir?

İçindekiler:

  1. Ev kira sigortası nedir?
  2. Ev sahibi sigortası nedir?
  3. Konut sigortası neleri öder?
  4. Konut sigortası kira kaybı nedir?
  5. Ev sigortasından yararlanabilir mi?
  6. Neden konut sigortası?
  7. Kiracı konut sigortası yapabilir mi?
  8. Konut sigortası hasar ödemesi nasıl yapılır?

Ev kira sigortası nedir?

Kira sigortası, gayrimenkul sahibini ve kiracıyı güvence altına alan bir sigorta ürünüdür. Kira sigortası ile gayrimenkul sahipleri kira ödemelerini garanti altına alır, kiracılar ise maddi zorluklarla karşılaşsalar dahi kira ödemelerini aksatmadan gerçekleştirebilirler.

Ev sahibi sigortası nedir?

Ev ve Eşya Sigortası, yaşanacak olası risklere karşı evde oluşacak zararları teminat altına alan bir uygulama. Yani konutun doğal afet, terör ya da diğer durumlarda zarar görmesi halinde, teminatlarıyla bu zararın giderilmesine yardımcı oluyor.

Konut sigortası neleri öder?

Konut sigortası, teminat kapsamına göre evinizi ve eşyalarınızı yangın, deprem, sel, su baskını, hırsızlık ve daha birçok olası duruma karşı güvence altına alır. ... Konutta ya da eşyalarda oluşabilecek hasarları, Hırsızlık sırasında ve sonrasında verilen zararları, Zorunlu Deprem Sigortasının karşılamadığı durumları,*

Konut sigortası kira kaybı nedir?

Kira Kaybı Teminatı Kiracının kiraladığı mülk ile alakalı imzaladığı sözleşmede yer alan kira bedelinin herhangi bir nedenle ödememesi durumunda, poliçe kapsamında meydana gelen kira gelir kaybı, poliçede vurgulanan sigorta miktarına kadar (aylık en fazla 10.000 TL) teminat altına alınıyor.

Ev sigortasından yararlanabilir mi?

Bu sigorta türü zorunlu olmayıp isteğe bağlı olarak yaptırılır. Aynı zamanda yalnızca ev sahipleri değil, kiracılar da konut sigortasından yararlanabilir. Evin maliki olmasa da konutta ikamet edenler eşyalarını bu sigorta ile güvence altına alabilir.

Neden konut sigortası?

Yürüyüş, protesto ya da terör eylemleri gibi toplumsal olaylar sonrasında oluşabilecek hasarları konut sigortası ile güvence altına alabilirsiniz. Hırsızlık mağduriyetini kapsayan konut sigortasıyla eşyalarınızı da sigorta altına alabilirsiniz. Konut sigortasının diğer avantajı ise kiracılar için garanti sağlamasıdır.

Kiracı konut sigortası yapabilir mi?

Kiracı Konut Sigortası Yaptırabilir mi? Konut sigortası yaptırmak için ev sahibi olmak zorunlu değildir, kiracılar da konut sigortası yaptırma imkânına sahiptir. Konut sigortası yaptırma nedenleri hakkında detaylı bilgi almak için neden konut sigortası yaptırılmalı sayfamızı ziyaret edin.

Konut sigortası hasar ödemesi nasıl yapılır?

Sigorta şirketi; hasar ihbarı ve oluşan hasara göre sigortalının teslim ettiği belgelerin kendisine verilmesinden en geç 15 gün içinde hasarı ve tazminat tutarını belirleyip sigortalıya bilgi vermesi gerekir. Dosyaya onay gelmesinin ardından ortalama 30 iş günü içerisinde sigortalıya hasar ödemesi yapılır.