Davada bilirkişi ne demek?

İçindekiler:

  1. Davada bilirkişi ne demek?
  2. Hangi konularda bilirkişi olunur?
  3. Bilirkişi ne kadar maaş alır?
  4. 2020 yılı bilirkişilik başvuruları ne zaman?
  5. Bilirkişi raporu nedir?
  6. Bilirkişi ücretini kim belirler?

Davada bilirkişi ne demek?

Bilirkişi, bir uyuşmazlığın ispatını yapan kişidir. Olayı, davayı yöneten Savcının, hâkimin, müfettişin yardımcısıdır. ... Hukuk Muhakemeleri Kanununa göre, Taraflar, dava konusu olayla ilgili olarak, uzmanından bilimsel mütalaa alabilirler. Sadece bu nedenle ayrıca süre istenemez.

Hangi konularda bilirkişi olunur?

Finans sektöründe çalışan bankacılar, muhasebeciler, maliyeciler, grafologlar, akademisyenler, güvenlik personeli, denetim elemanları, tıp doktorları, eczacılar, psikologlar, pedagoglar, veterinerler, sigorta eksperleri gibi ihtiyaç duyulan alanlardan uzman kişiler bilirkişi listelerine kabul ediliyorlar.

Bilirkişi ne kadar maaş alır?

2021 yılında uygulanacak bilirkişi asgari ücret tarifeleri bugün Resmi Gazete'de yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayınlanan tarifelere göre en düşük bilirkişi ücreti 240 lira, en yüksek bilirkişi tarifesi ise 640 lira oldu.

2020 yılı bilirkişilik başvuruları ne zaman?

Başvuru Tarihi: Bilirkişilik yapmak amacıyla listeye kaydolmak isteyenlerin başvuruları 27 Ağustos 2020 Perşembe günü başlayıp 30 Kasım 2020 Pazartesi günü mesai bitiminde sona erecektir.

Bilirkişi raporu nedir?

Yapılan incelemeler doğrultusunda tarafsızca hazırlanan ve CMK'nın 67. maddesinde bulunan hususları içermekte olan mahkemeye sunulan rapora Bilirkişi Raporu denilmektedir. Yazılan bilirkişi raporunda gerekçe belirtmek zorunluluğu bulunmaktadır.

Bilirkişi ücretini kim belirler?

HMK Madde - 283 Bilirkişiye, sarf etmiş olduğu emek ve mesaiyle orantılı bir ücret ile inceleme, ulaşım, konaklama ve diğer giderleri ödenir. Bu konuda, Adalet Bakanlığınca çıkarılacak ve her yıl güncellenecek olan tarife esas alınır. Adalet Bakanlığı Bilirkişi Ücret Tarifesi genel anlamdadır.