Büyüktür Küçüktür işareti nasıl konulur?

İçindekiler:

  1. Büyüktür Küçüktür işareti nasıl konulur?
  2. Büyüktür işareti nasıl yapılıyor?
  3. Eşitsizlik neden yön değiştirir?
  4. 0 küçük müdür?

Büyüktür Küçüktür işareti nasıl konulur?

Kullanılan klavye üzerinde bu sembollerin oluğu bir tuş yoksa o zaman büyüktür işareti yapabilmek için Alt + 062 kombinasyonu kullanılmaktadır. Bunun için alt tuşuna basılı tutulurken aynı anda 0-6-2 tuşlarına basılmalıdır. Küçüktür işaretini yapmak için ise Alt + 060 kombinasyonunu kullanmak gerekir.

Büyüktür işareti nasıl yapılıyor?

Klavye üzerinde yer alan büyüktür simgesi olan tuşa Shift ile beraber basarak işaret yazımı gerçekleştirilir. Klavye tasarımında işaretler bulunmuyorsa alt option kombinasyonları kullanılır. Alt tuşuna basılarak sağ kısımda yer alan Numpad rakamlarından 062 sayılarını yazmak yeterli olur.

Eşitsizlik neden yön değiştirir?

Eşitsizliğin iki tarafı aynı olan pozitif bir sayı ile çarpıldığında ya da pozitif bir sayıya bölündüğü zaman eşitsizlik değişmez. Eşitsizliğin her iki tarafı negatif bir sayı ile çarpılırsa ya da bölünürse eşitsizlik işareti yön değiştirir. Yani aradaki işaret > ise < olur, < ise > olur. ≥ ise ≤ olur, ≤ ise ≥ olur.

0 küçük müdür?

- Pozitif tam sayılar 1'den başladığı için en küçük pozitif sayı 1'dir. Sıfır (0) nötr bir sayı olduğu için pozitif tam sayılar kümesinde yer almaz.