Gençlik hastalığı olan kedi kaç gün yaşar?

İçindekiler:

  1. Gençlik hastalığı olan kedi kaç gün yaşar?
  2. Kedim gençlik hastalığına yakalandı ne yapabilirim?
  3. Genç hastalığı iyileşir mi?
  4. Kedilerde hastalık belirtileri nelerdir?
  5. Kedilerde gençlik hastalığı aşısı ne zaman yaptırılmalı?
  6. Kedi gençlik hastalığı iyileşir mi?
  7. Kediden insana parazit bulaşır mı?
  8. Kedilerin ilk aşıları ne zaman yapılır?

Gençlik hastalığı olan kedi kaç gün yaşar?

Kedi genç hastalığı nedeni olan parvovirüsün çok dirençli olduğu, organik materyaller ile korunduğu takdirde ise oda sıcaklığında 1 yıl kadar yaşayabildiği bilinmektedir. Aşılama nedeniyle görülme sıklığı azalan bu viral hastalık, aşısı yapılmayan kedi popülasyonlarında sıklıkla görülmeye devam etmektedir.

Kedim gençlik hastalığına yakalandı ne yapabilirim?

Gençlik hastalığından korumak istediğiniz kedilerinizin 6-8 hafta arasındaki dönemde birinci aşı, 10-12 haftalık dönemde ikinci aşı, 4 aylık olunca da üçüncü aşı uygulanmalıdır. Sonrasında ise kedi yaşadığı sürece her yıl tek doz aşı yaptırılarak gençlik hastalığına karşı koruma sağlanır.

Genç hastalığı iyileşir mi?

Bu ölümcül hastalığın ne yazık ki spesifik bir tedavisi bulunmuyor, yani kesin bir tedavisi yok. Köpeklerde gençlik hastalığı tedavisi hastalık nedeniyle ortaya çıkan ikincil enfeksiyonları tedavi etmek şeklinde uygulanıyor.

Kedilerde hastalık belirtileri nelerdir?

5 gün önce Belirtileri arasında hapşırma, burun akıntısı, öksürme, balgam, ateş, iştah kaybı, burun ya da ağızda ülser, hızlı nefes alma, ağzı açarak nefes alma ya da depresyon gibi belirtiler bulunmaktadır.

Kedilerde gençlik hastalığı aşısı ne zaman yaptırılmalı?

Kedilerin gençlik hastalığının aşısı vardır. Kedilere 7 ve 10 haftalıkken uygulanan ve her yıl tekrarlanan karma aşı, kedileri bu hastalığa karşı korur.

Kedi gençlik hastalığı iyileşir mi?

Kesin teşhisi virüs izalasyonuyla konulur. Sonuç olarak hastalık klinik belirtiler ortaya çıktığı 2 gün içerisinde 2 - 6 aylık kedilerde %80 oranında ölümle şekillenir ve hastalığın akut dönemini atlatan hastalar 1 hafta içerisinde iyileşir ve herhangi bir hastalık belirtisi kalmaksızın iyileşir.

Kediden insana parazit bulaşır mı?

Bu sorunun yanıtı kedi sahiplerinin ne korkulu rüyası olsa da, ne yazık ki cevabı “EVET”. Kedinizdeki bazı parazitlerin sizlere bulaşması mümkün. Yeterli hijyen koşulları sağlanamadığında ve düzenli aşılama yapılmadığında , ne yazık ki kedinizde ki kurtlar, mikroplar veya pazazitlere size de bulaşacaktır.

Kedilerin ilk aşıları ne zaman yapılır?

Yavrular, yaklaşık 16 haftalık olana kadar düzenli aşı olurlar. 6 ila 8 haftalık olduklarında aşı olmaya başlarlar. 6 haftalıkken Karma Aşı-1 uygulanacak ilk aşıdır. Bebek kediniz 9 haftalık olduğunda Karma Aşı-2 uygulanmalıdır.