Pirinç soğuk suyla mı ıslanır sıcak suyla mı?

İçindekiler:

  1. Pirinç soğuk suyla mı ıslanır sıcak suyla mı?
  2. Sert pirinç nasıl yumuşatılır?
  3. Kurumuş pilav nasıl yumuşatılır?
  4. Diri pilav nasıl yumuşatılır?

Pirinç soğuk suyla mı ıslanır sıcak suyla mı?

Bu yüzden pilav yapmadan evvel yarım saat kadar pirincinizi sıcak suda bekletmelisiniz. Pirinç pilavının kıvamının güzel olmasının bir diğer sırrı da pirinci bol suyla iyice yıkamaktır. Sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri bir süzgece alıp, akan suyun altında iyice yıkamalısınız. ... Pirinci mutlaka kısık ateşte kavurun.

Sert pirinç nasıl yumuşatılır?

1) Pirinci yıkayın ve 30 dakika suda bekletin. Pirinci yıkayarak üzerindeki nişastadan kurtulacaksınız. Suda bekletmek ise zorunlu bir aşama olmasa da, pirinç tanelerinin kırılganlığını azaltacak. Pirinçleri beklettiğiniz suyu dökün. Sonra pirinçleri birkaç kez durulayın.

Kurumuş pilav nasıl yumuşatılır?

Artan pilavı, buzdolabına kaldıracaksanız, önce oda ısısına kadar soğumasını beklemeniz gerekir. Daha sonra, tencerenin kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabına kaldırabilirsiniz. Tüm bu noktalara dikkat edilse bile, pişmiş pilavı, en fazla iki gün bekletebilirsiniz. Mümkünse, hemen ertesi gün, ısıtılarak tüketilmelidir.

Diri pilav nasıl yumuşatılır?

Zaten yumuşak olan pilav iyice lapalaşır. Üzerine havlu kapatmaktan çok daha etkilidir. Ocağı kapattıktan sonra pilavın diri olduğunu gördüyseniz tencerenin kapağını kapatarak bekletin. Kendi buharıyla bir miktar daha yumuşayacaktır...