CAT timi açılımı nedir?

İçindekiler:

  1. CAT timi açılımı nedir?
  2. CAT testi nedir?
  3. Projektif testleri nedir?
  4. Projektif kişilik testleri nedir?
  5. Kişilik testleri nedir?

CAT timi açılımı nedir?

Karşı Atak Timi(CAT) , Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı Merkez Binasının koruma görevini yürüten özel yetiştirilmiş personeldir. Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı'na bağlı olarak görev yaparlar.

CAT testi nedir?

Çocuk Algı Testi (CAT) çocuklara uygulanan bir projektif testtir. Çocuk Algı Testi (CAT) çocukların kişilik dinamiklerini ve ebeveyn ilişkilerini analiz etmek çok kullanışlı bir psikolojik testtir. Hakkında bizlere bilgi veren çok yaygın kullanılan bir testtir. Uygulanma yaş aralığı 3 ila 10 yaş arasıdır.

Projektif testleri nedir?

Psikolojik değerlendirme, çeşitli psikolojik yöntemler kullanılarak bireylerin yeteneklerini, davranışlarını, bireysel özelliklerini değerlendirme sürecine verilen isimdir. Psikolojik testler bu değerlendirme de önemli yer tutmaktadır. Projektif testler, Freud'un dinamik formulasyonuna dayanır.

Projektif kişilik testleri nedir?

Çocuğun aile dinamikleri, çatışmaları, kaygısının doğası, agresyonu gibi ruhsal dinamiklerinin ortaya çıkmasına olanak veren projektif bir testtir. Mürekkep lekelerinden oluşan on kart yoluyla uygulanır. İlk defa şizofren, manik, histerik ve diğer klinik grupların farklı algılama dozları olduğu belirlenmiştir.

Kişilik testleri nedir?

Kişilik testi nedir kısaca şu şekilde tanımlayabiliriz. Bireyin karakter yapısını, ayırt edici özelliklerini ortaya çıkarmak amacıyla yapılan teste kişilik testi denir. Kişilik testi, kişilik envanteri ya da karakter testi olarak da anılır. Meslek seçiminden işe alıma kadar pek çok alanda uygulanır.