Namazda zammı sure yerine ne okunur?

İçindekiler:

  1. Namazda zammı sure yerine ne okunur?
  2. Sureyi eksik okumak namazı bozar mı?
  3. Namaz kılarken okunan zammı sureler hangileri?
  4. Namazda duayı eksik okumak günah mi?

Namazda zammı sure yerine ne okunur?

Zammı sureler, namazda hemen Fatiha Suresi'nin arkasından okunur. Başka bir anlatımla, Fatiha Suresi ile zammı sure arasına başka sure girmemelidir.

Sureyi eksik okumak namazı bozar mı?

Namazda okunan sureleri yanlış okuduğumuzda eğer surenin anlamını değiştiriyorsa namazımız bozulur. Ancak anlamı bozulmuyorsa namaz bozulmaz. Namazda Zammı süreyi okurken yanlış okunursa ve bu hatayı düzeltmek için baştan alınırsa veya başka sureye geçilirse sehiv secdesi gerektirmez.

Namaz kılarken okunan zammı sureler hangileri?

Zammı sureler arasında; Fil Suresi (Elemtera...), Kureyş Suresi (Liilefi...), Maun Suresi (Eraeytellezi...), Kevser Suresi (İnneeğtayne...), Kafirun Suresi (Gulyaeyyühel...), Nasr Suresi (İzece...), Tebbet Suresi (Tebbet yeda...), İhlas Suresi (Gulhuvallahu...), Felak Suresi (Guleuzubirabbilfelag...), Nas Suresi ( ...

Namazda duayı eksik okumak günah mi?

İşte cevabı... Namazda okunan sureleri yanlış okuduğumuzda eğer surenin anlamını değiştiriyorsa namazımız bozulur. Ancak anlamı bozulmuyorsa namaz bozulmaz. Namazda Zammı süreyi okurken yanlış okunursa ve bu hatayı düzeltmek için baştan alınırsa veya başka sureye geçilirse sehiv secdesi gerektirmez.