Tutmayan yoğurt nasıl değerlendirilir?

İçindekiler:

  1. Tutmayan yoğurt nasıl değerlendirilir?
  2. Yoğurt Mayaladım sulu oldu ne yapmalıyım?
  3. Yogurdu sicak Mayalanırsa ne olur?
  4. Yoğurt tutmazsa peynir nasıl yapılır?
  5. Yoğurt neden çok sulu olur?

Tutmayan yoğurt nasıl değerlendirilir?

Kaplarınızın üzeri açık bir biçimde fırının içerisine yerleştirin ve 75 derecede fansız programda fırınınızı çalıştırın. 1 saat bu şekilde fırında yoğurtlarınızı bırakın. Ardından fırının kapağını açın ve 15 dakika kadar soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yine üstleri açık bir şekilde dolapta 1 saat kadar bekletin.

Yoğurt Mayaladım sulu oldu ne yapmalıyım?

Saydığım önlemleri aldıktan sonra yoğurdunuz yine sulu oluyorsa, sütünüzü kaynatırken miktarına göre litre başı 5 dakika savura savura kaynatın derim. Sütünüzü kaynattınız ama, yoğurdunuz yine sulu oluyorsa eğer, sütünüzü veya sütçünüzü değiştirin.

Yogurdu sicak Mayalanırsa ne olur?

Yoğurdun ideal mayalanma sıcaklığı 45 derece civarındadır. Eğer termometreniz yoksa serçe parmağınızı süre batırınca yaklaşık 7 saniye yanmadan sütün içinde tutabiliyor olmanız gerekir. Sütün daha sıcak olması halinde yoğurt ekşirken, daha soğuk olduğunda ise yoğurt tutmayabilir.

Yoğurt tutmazsa peynir nasıl yapılır?

Eğer yoğurdun suyu yoksa biraz su ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında altını en kısık ayara getirip suyunu çekmeye başlamasını bekleyin. Bir tutam tuz ve bir kaşık da tereyağı ekleyin. Suyunu tamamen çektiğinde yoğurt artık peynir kıvamına gelerek toparlanmaya başlayacaktır.

Yoğurt neden çok sulu olur?

Mayalanan sütün bulunduğu tencerenin ağzının hava almayacak bir şekilde iyici kapatılması gerekmekte ardından havlu ya da bir örtü ile sarılması gerekmektedir. Eğer yoğurt yapılan kap iyi bir şekilde sarılmaz ise kurulan yoğurt sıvı olur.