Kullanma hırsızlığı ne demek?

İçindekiler:

  1. Kullanma hırsızlığı ne demek?
  2. TCK 457 1 maddesi nedir?
  3. Hırsızlık yapan biri kaç yıl yatar?
  4. 7.65 sayılı Türk Ceza Kanunu Nedir?
  5. Türk Ceza Kanunu hangi yıl yürürlükten kaldırılmıştır?
  6. Hırsızlık kaç yıl hapis cezası?
  7. Mala zarar verme uzlaşmaya tabi mi?
  8. Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma uzlaşmaya tabi mi?
  9. 142 2 h maddesi nedir?

Kullanma hırsızlığı ne demek?

Bir taşınır malı geçici bir süreyle kullanıp iade etmek amacıyla zilyedinin rızası dışında bulunduğu yerden alan kişi kullanma hırsızlığı suçunu işlemiş olur. Kullanma hırsızlığı suçu, failin malı geçici olarak hakimiyeti altına alıp kullanmasıyla tamamlanmış olur. Kullanma hırsızlığı suçu şikayete tabi bir suçtur.

TCK 457 1 maddesi nedir?

TCK 457/1. Maddesinde ise, 449. Maddeye gönderme yapılarak zehirleyerek müessir fiil eylemi tanımlanmaktadır. Kişinin aydınlatılmış rızası olmadan vücut bütünlüğüne dokunulamaz.

Hırsızlık yapan biri kaç yıl yatar?

Hırsızlık suçunun basit temel şekli, TCK m. 141'de düzenlenen açıkta bırakılan eşya (kullanım veya adet gereği açıkça bırakılan eşyalar hariç) hakkındadır. Basit hırsızlık suçu cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıdır. Hırsızlık suçu yaptırımı ve hırsızlık suçu cezası kapsamına göre değişmektedir.

7.65 sayılı Türk Ceza Kanunu Nedir?

MADDE 6. — 765 sayılı Türk Ceza Kanununun 403 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. Madde 403. — 1. Uyuşturucu maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak imal veya ithal edenlere on yıldan yirmi yıla kadar ağır hapis ve uyuşturucu maddenin her gram ve küsu ru için ellibin lira ağır para cezası verilir.

Türk Ceza Kanunu hangi yıl yürürlükten kaldırılmıştır?

Türk Ceza Kanunu (1926)
Türk Ceza Kanunu
Kanun numarası765
Kabul tarihi
Yürürlük tarihi
İlga tarihi1 Haziran 2005
3 satır daha

Hırsızlık kaç yıl hapis cezası?

Hırsızlık Suçunun Yaptırımı Nedir? Hırsızlık suçunun basit temel şekli, TCK m. 141'de düzenlenen açıkta bırakılan eşya (kullanım veya adet gereği açıkça bırakılan eşyalar hariç) hakkındadır. Basit hırsızlık suçu cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıdır.

Mala zarar verme uzlaşmaya tabi mi?

Mala zarar verme suçu (m.151/1, 2). Mala zarar verme suçunun nitelikli halleri de (m. 152/1,2) TCK md. 167/2'de belirtilen kişilerin zararına işlendiği takdirde uzlaştırma kapsamında olan suçlardandır.

Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma uzlaşmaya tabi mi?

Güveni kötüye kullanma suçu (TCK md.155), taraflar arasında uzlaşma prosedürü uygulanmasını gerektiren suçlardandır.

142 2 h maddesi nedir?

Herkesin girebileceği bir yerde bırakılmakla birlikte kilitlenmek suretiyle ya da bina veya eklentileri içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında (md. 142/2-h), işlenirse fail hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.