Kuru nar çayı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kuru nar çayı nasıl yapılır?
  2. Nar kabuğu cilde nasıl kullanılır?
  3. Nar çayı olur mu?
  4. Nar çekirdeği çayı nasıl kullanılır?
  5. Nar kabuğu gribe iyi gelir mi?

Kuru nar çayı nasıl yapılır?

Cezveye 100 ~150 gr kadar su ekleyelim, yaklaşık 1 su bardağı su ediyor. Su iyice kaynasın, kaynayınca içerisine 2-3 gr kadar kurutulmuş nar kabuğu atalım. 3gr'mı geçmesin çünkü çay biraz acı oluyor, nar kabuklarını da ekleyince 5 dk kaynasın. Şeker ile tatlandırılabilir. salataların üzerine serpip yenilebilir.

Nar kabuğu cilde nasıl kullanılır?

Taze narla cilt bakımı yapmak içinse 1 adet büyük narın kabuğunu temizleyin ve geri kalan çekirdekli bölümü miksere atarak yoğun bir sıvı kıvamına gelinceye kadar makineyi çalıştırın. Daha sonra sıvı narı boyun bölgesi de dahil olmak üzere tüm yüzünüze yayın.

Nar çayı olur mu?

Eğer siz de “Nar kabuğu çayı nasıl yapılır?” diye merak edenlerdenseniz bunun da oldukça pratik bir tarifi olduğunu söylemeliyiz. Kurutulmuş nar kabuklarını sıcak su içerisinde bir süre demledikten sonra kabukları çayın içinden süzüp leziz nar çayınızı afiyetle içebilirsiniz.

Nar çekirdeği çayı nasıl kullanılır?

Kurutulmuş bir tatlı kaşığı nar çekirdeği üzerine kaynamış bir bardak sıcak su eklenerek 15 dakika demlenir. Demlenen çay sabah ve akşam aç karnına yemeklerden önce tüketilebilir. Bu şekilde vücuttaki fazla suyun ve toksinlerin atımı sağlanır.

Nar kabuğu gribe iyi gelir mi?

Nar kabuğu yüksek oranda C vitamini içerir. C vitamini eksikliği birçok hastalığa neden olabilir. Bu nedenle özellikle kış aylarında yaşanan grip, bronşit, boğaz ağrısı gibi hastalıklarda tedavi edici özelliktedir.