Mıknatısın eş anlamlısı var mı?

İçindekiler:

  1. Mıknatısın eş anlamlısı var mı?
  2. Kazak eş anlamlısı var mı?
  3. Hepsi kelimesinin eş anlamlısı var mı?
  4. Yastık kelimesinin eş anlamlısı var mı?
  5. Icat kelimesinin eş anlamlısı var mı?
  6. Icat ne anlama gelir?

Mıknatısın eş anlamlısı var mı?

Mıknatıs sözünün eş anlamlısı "çaşak" sözüdür.

Kazak eş anlamlısı var mı?

Tüm Eş anlamlılar: KAZAK [sıfat, mecaz] Karısına söz geçirebilen, dediğini yaptırabilen erkek, kılıbık karşıtı. ... [sıfat, mecaz] Güney Rusya'da yaşayan Slavlaşmış bir topluluk ve bu topluluktan olan kimse.

Hepsi kelimesinin eş anlamlısı var mı?

Hepsi sözcüğünün 3 adet eş anlamlısı karşılığı bulunmaktadır. Hepsi ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Hepsi sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler bütün, eksiksiz ve tüm sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Yastık kelimesinin eş anlamlısı var mı?

Yas kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre verilmiş olan eş anlamlısı 'matem' şeklinde karşılanmaktadır. Gündelik yaşamda hem yas hem de matem sözcüğü eşit olarak yoğun biçimde kullanılır.

Icat kelimesinin eş anlamlısı var mı?

İcat kelimesinin eş anlamlısı nedir 1 adet karşılığı bulunmaktadır. İcat ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; İcat sözcüğünün eş anlamlı kelimesi buluş sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.

Icat ne anlama gelir?

Buluş ya da icat, daha önce bulunmayan bir şeyin insan çabasıyla oluşturulmasıdır. İcatların çoğu daha önce var olan teknolojilerin yeni ve benzersiz biçimde bir araya getirilmesinin sonucudur. Yeni olan, tekniğin bilinen durumunu aşan ve sanayiye uygulanabilinen buluşlar patent tesciliyle korunabilir. ...