SGK tescil belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. SGK tescil belgesi nasıl alınır?
  2. 4A tescil belgesi ne demek?
  3. 4A zorunlu sigorta ne demektir?
  4. 4A kapsamında zorunlu sigorta ne demektir?

SGK tescil belgesi nasıl alınır?

Belgeye ulaşma konusunda sırasıyla izleyeceğin adımlar şu şekilde: e- Devlet Kapısı → Sosyal Güvenlik Kurumu → SGK Tescil ve Hizmet Dökümü kısmından sağ üst kısımda bulunan “Barkodlu Belge Oluştur” linkine tıklayarak SGK onaylı üzerinde barkod bulunan hizmet dökümü alabilirsin.

4A tescil belgesi ne demek?

4a: SSK'ya pirim ödemesi yapan kişileri kapsar. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanlarını ifade eder. 4a sistemi 5510 sayılı yasa kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu altında yer alır. ... 4b kadro guruplarına ilk defa girecek olan bir kişi KPSS'ye girerek mesleğe başlayabilir.

4A zorunlu sigorta ne demektir?

4A eski adıyla SSK'ya prim ödeyenleri kapsamaktadır. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanını ifade eder. Şimdilerde 4A olarak adlandırılan sistem 5510 sayılı yasa gereği Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) altında yer almıştır.

4A kapsamında zorunlu sigorta ne demektir?

4a: SSK'ya pirim ödemesi yapan kişileri kapsar. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanlarını ifade eder. 4a sistemi 5510 sayılı yasa kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu altında yer alır.