Börek piştikten sonra nasıl saklanır?

İçindekiler:

  1. Börek piştikten sonra nasıl saklanır?
  2. Fırından çıkan börek nasıl çıtır kalır?
  3. Börek hamuru kaç saat dinlenmeli?
  4. Börek sosuna ne koyulur?
  5. Milföy buzdolabında saklanır mi?
  6. Milföy böreği buzlukta saklanır mi?

Börek piştikten sonra nasıl saklanır?

* Böreği buzlukta saklamak istemiyorsanız ve kısa sürede tüketecekseniz, böreği pişirip soğuduktan sonra oda sıcaklığında rutubetsiz bir yerde saklama kabında 4-5 gün kadar muhafaza edebilirsiniz. * Böreği alüminyum folyoya sarıp buzdolabı poşedine koyun. Ağzını bağlayın ve buzdolabına yerleştirin.

Fırından çıkan börek nasıl çıtır kalır?

-- Bu harçlar dışında, böreğinizi fırına vermeden önce üzerine yumurta ve yarım bardak kadar sade sodayı karıştırıp sürmek de böreğinizin gevrekleşmesine yardımcı olacaktır. -- Böreğinizi sardıktan sonra buzdolabında bekletip buzu çözülmeden pişirmek de böreğinizin çıtır çıtır olmasını sağlar.

Börek hamuru kaç saat dinlenmeli?

Böreği buzdolabında yaklaşık 1 saat bekleterek malzemelerin dinlenmesini sağladığınızda ve sosunu çekmesini, iç harcın iyice oturmasını beklediğinizde böreğiniz tam kıvamında pişecek ve çok daha lezzetli olacaktır.

Börek sosuna ne koyulur?

Dilerseniz süt-soda-sıvı yağ- yoğurt, yoğurt-soda-sıvı yağ yumurta ya da yoğurtla sütü birlikte de kullandığınız soslar hazırlayabilirsiniz. Bu sosun içine dilerseniz sıvı yağ yerine eritilmiş tereyağı da ekleyebilirsiniz. Ardından güzelce çırpıp yufkalarınızın her katına döküp yayın.

Milföy buzdolabında saklanır mi?

Unlu mamüller: Çokça tüketilen milföy hamuru, sigara böreği, mantı gibi gıdalar evde dondurulacaksa hazırlandıktan sonra uygun olarak ambalajlanmalı, yaklaşık -18 °C'de saklanmalıdır. Ekmek, yufka, lavaş gibi gıdaları da dondurucuda saklamak mümkündür, bu besinlerin depolama süreleri yaklaşık 4 aydır.

Milföy böreği buzlukta saklanır mi?

İç harcında kullanacağınız malzemeye göre değişse de pişmiş börekleri ortalama 2 ay, pişmemiş olanları ise yaklaşık 1 yıl boyunca doğru koşullarda buzlukta saklayabilirsiniz. Buzluğa atacağınız böreğin yapımında çiğ yumurta, et ve et ürünleri kullanmadığınız sürece bekleme süresi uzayacaktır, unutmamalısınız.