Gül tohumu çimlendirme nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Gül tohumu çimlendirme nasıl yapılır?
  2. Aşılı gül nasıl çoğaltılır?
  3. Gül ne zaman ve nasıl çoğaltılır?
  4. Gül fidesi nasıl Çoğaltilir?

Gül tohumu çimlendirme nasıl yapılır?

Gül tohumunu farkı bir yöntemle de çimlendirmek mümkündür. Bir kavanoz içerisine perlit konularak gül tohumu suda bekletildikten sonra bu kavanoza alınır. Kavanoz buzdolabının meyvelik kısmında takriben 30 ila 40 gün kadar bekletilir. Bu sürenin sonunda ayıklama işlemi yapılır.

Aşılı gül nasıl çoğaltılır?

Kasım ayından itibaren Mart ayına kadar çoğaltma işlemini yapabilirsiniz. Gülden çelik alınır ve ucu hormona batırılır, daha sonra 21 derece sıcaklıktaki ortamda kumlu ya da perlitli toprağa belli aralıklarla dikilmelidir. Köklenme süreci için yaklaşık 2 ay beklemelisiniz.

Gül ne zaman ve nasıl çoğaltılır?

Kişiler belirlenen aylarda güllerini çoğaltarak daha sağlıklı sonuçlar alabilir. Kasım ayında başlanarak, Mart ayı sonuna kadar gül çoğaltma işlemleri yapılabilir. Güller için en uygun zaman Kasım ayıdır. Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarında gül çoğaltma işlemlerinin tamamlanması gerekiyor.

Gül fidesi nasıl Çoğaltilir?

Tohumlama Yöntemi ile Gül Fidanı Çoğaltma Gül tohumunun çimlenebilmesi için 5 derece sıcaklığa ihtiyaç duyabilirsiniz. 5-6 ay kadar nemli yosun içinde bekletmeniz işlem için yeterli olacaktır. Çimlenmiş tohumlarınızı dikerken yine toprak ile aralarında 10 ile 15 santimetrelik boşluklar bırakmanız gerekebilir.