Sırt terlemesi neyin belirtisidir?

İçindekiler:

  1. Sırt terlemesi neyin belirtisidir?
  2. Ense ve sırt terlemesi neden olur?
  3. Sık terleme neyin habercisi?
  4. Terlemeyi önlemek için hangi doktora gidilir?

Sırt terlemesi neyin belirtisidir?

Sırt terlemesi genellikle yaygın hiperhidrozun belirtisidir. Bu durum genellikle vücudun büyük bölgelerini etkiler ve kendisi de tiroit problemleri, düşük kan şekeri veya kalp hastalığı gibi hastalıkların belirtisi olabilir.

Ense ve sırt terlemesi neden olur?

Bu durum genellikle odanızın sıcak olmasından ve kalın giysilerden kaynaklanır. Aynı zamanda kullandığınız aspirin, novalgin, kortizon, viagra ve meme kanseri ilaçları sorunun nedeni olabilir. Zehirli guatr, ürik asit yüksekliği ve alkol tüketimi de ense ve boyun terlemesinin diğer nedenleri arasında yer almaktadır.

Sık terleme neyin habercisi?

Aşırı terlemeye çoğunlukla hormonal hastalıklar neden olur. Terleme metabolizmanın bir sonucu olarak ortaya çıktığından özellikle vücut metabolizmasını hızlandıran hastalıklar öncelikle araştırılmalıdır. Tiroid bezinin aşırı çalışması yani hipertiroidi en sık aşırı terlemeye neden olan sistemik hastalıktır.

Terlemeyi önlemek için hangi doktora gidilir?

“Aşırı terleme için hangi doktora gidilir ya da aşırı terleme hangi bölüm bakar?” sorusuna cevap arayanların göğüs cerrahisinden randevu alması gerekmektedir.