Türkiye'nin en büyük havalimanı hangisi?

İçindekiler:

  1. Türkiye'nin en büyük havalimanı hangisi?
  2. En buyuk havalimanı neresi?
  3. Istanbul havalimanı nereye yakın?
  4. En iyi havalimanı hangisi?

Türkiye'nin en büyük havalimanı hangisi?

Bununla birlikte, DHMİ verilerine göre hazırladığımız listenin ilk sırasında İstanbul Yeni Havalimanı yer alıyor. Yeni havalimanı 2019 yılında 52,5 milyon yolcuya ev sahipliği yaptı. İkinci sırada, turizmin canlanmasıyla birlikte hızlı bir yükselişe geçen Antalya Havalimanı bulunuyor.

En buyuk havalimanı neresi?

Suudi Arabistan'ın Dammam kentinde bulunan Kral Fahd Uluslararası Havalimanı (DMM), 776 kilometrekare ile dünyanın en büyük havalimanıdır. Öyle ki, dünyanın ikinci en büyük havalimanın altı katına yayılan bir yüzölçümüne sahip.

Istanbul havalimanı nereye yakın?

İstanbul Yeni Havalimanı (IST), İstanbul'un Avrupa Yakası kuzey ucunda, Karadeniz kıyısında Arnavutköy ilçesinde yer almaktadır. İstanbul Yeni Havalimanı'na İETT Belediye Otobüsleri ve HAVAİST İstanbul Otobüs A.Ş.

En iyi havalimanı hangisi?

Uçuş araştırma şirketi Skytrax, 2021 yılına ait "Dünyanın En İyi Havalimanları" listesini yayınladı. Listeye göre 10 yıldır birinci sırada yer alan Changi Havalimanı, bu yıl iki sıra birden kaybetti. Dünyanın en iyi havalimanı, artık Katar'daki Hamad Uluslararası Havalimanı.