Rahim filmi çekilirken anestezi yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Rahim filmi çekilirken anestezi yapılır mı?
  2. Ilaçlı rahim filmi ne zaman çekilir?
  3. Ilaçlı rahim filmi Devlet Hastanesinde çekilir mi?
  4. Rahim filmi nasıl çekilirken acı duyulur mu?
  5. Tüplere ne zaman bakılır?
  6. Rahim filmi zor mudur?

Rahim filmi çekilirken anestezi yapılır mı?

Hastaya hastane önlüğü giydirilerek rahim filmi çekim masasına yatırılmaktadır. Uygun dozda anestezi uygulaması gerçekleştirilmektedir.

Ilaçlı rahim filmi ne zaman çekilir?

Kadınların rahim filmi çekimi randevusunu buna göre alması gerekmektedir. Genellikle çekim, adet döngüsü yani adet kanaması bittikten sonra yapılır. Adet kanamasının son gününden iki ya da üç gün sonra çekim yaptırmak güvenli zaman aralığı olarak görülmektedir.

Ilaçlı rahim filmi Devlet Hastanesinde çekilir mi?

HSG filmi, devlet hastanelerinde ve özel sağlık kuruluşlarında çekilebilmektedir. Hastanelerin röntgen bölümünde kadın doğum uzmanları ve röntgen teknisyeni eşliğinde çekilir. Toplamda 10 – 15 dakika civarında süren, anestezi gerektirmeyen bir işlemdir. Sonuçlar işlemden 15 dakika sonra çıkar.

Rahim filmi nasıl çekilirken acı duyulur mu?

Rahim filmi, bir çok durumdan kaynaklı isteniyor olsa bile ağırlıkla yumurtalıkların durumunu görüntülemek için kullanılır. Rahim filminin çekilmesi ağrılı olmaz, rahim filmi çektiren hastalarımız aynı gün ağrı çekmeden evlerine gidebilirler. Adet filminin çekileceği uygun zaman adet bitiminden 1-2 gün sonrasıdır.

Tüplere ne zaman bakılır?

Adetin ilk yarısında yani kanamanız başladıktan sonraki 1-14 gün arasında çekilir. Bu dönemde hamile olamayacağınız için test güvenliği açısından önemlidir. Ayrıca bu dönemde rahim içindeki dokular ince olduğu için film daha kaliteli olur. Rahim filmi sırasında rahim ve tüplerin görünmesini sağlayan bir sıvı verilir.

Rahim filmi zor mudur?

Halk arasında rahim filmi çekilmesi işleminin çok ciddi bir ağrıya neden olabileceği şeklinde bir görüş hakim. Oysa bu işlem ağrısız olarak tamamlanabiliyor. Zira işlem esnasında kullanılan sıvı kontrast bir maddedir ve içerisinde de iyot tuzu bulunur. Bu madde can yakan bir madde değildir.