Diş gargarası evde nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Diş gargarası evde nasıl yapılır?
  2. Diş gargara nasıl kullanılır?
  3. Karbonatlı ağız gargarası nasıl yapılır?
  4. Ağız içi gargara nasıl yapılır?
  5. Ağız gargara kac dakika yapilir?
  6. Karbonat boğaz ağrısına iyi gelir mi?

Diş gargarası evde nasıl yapılır?

Malzemeler: 2 yemek kaşığı sirke, bir bardak su (içme suyu). Suyun içerisine sirkeyi ilave edin ve karıştırın. Dişleri fırçaladıktan sonra sirkeli gargara ile ağzınızı çalkalayın. Günde 3 kez uygulayın.

Diş gargara nasıl kullanılır?

Diş fırçalama, diş ipi kullanımı sonrasında gargara kullanımı önerilir. Az miktarda (5 çay kaşığı kadar) gargara, genellikle 30 saniye kadar ağızda çalkalanarak tükürülür. Gargaraların bazılarında çalkalama süresi 1 dakikaya kadar çıkabilir. Ürünler ağız duşu cihazlarıyla beraber de kullanılabilir.

Karbonatlı ağız gargarası nasıl yapılır?

Karbonatlı gargara: Karbonat, ağzı dezenfekte etmeye yardımcı olur. Kötü kokuların oluşmasını engeller. Malzemeler: 1 bardak su, 1 çay kaşığı karbonat ve 3-4 damla doğal nane yağı. Yapılışı: Tüm malzemeleri bir şişede karıştırın ve daha sonra ağız dolusu alarak çalkalayın ve tükürün.

Ağız içi gargara nasıl yapılır?

1 su bardağı içme suyuna 1 çay kaşığı tuzu ekleyin ve tuzun suda erimesini sağlayın. Tuz eridikten sonra birkaç yudum suyu ağız içine alın. Dairesel hareketler ile bu suyu ağız içinde döndürün ve tüm dişlerinizin suya temas etmesini sağlayın. Birkaç defa kirli suyu tükürüp yenileyin.

Ağız gargara kac dakika yapilir?

Diş hekiminin tavsiye sonucunda, sabah akşam bir kapak 30 saniye boyunca ağız içerisinde gargara yapılmalıdır. Ardından yutulmadan tükürülmeli ve yarım saat boyunca su dahil hiç bir içecek ve yiyecek tüketilmemelidir.

Karbonat boğaz ağrısına iyi gelir mi?

Boğaz ağrısı için tuzlu ve karbonatlı gargara yapın Bir su bardağı ılık suyun içine bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırarak hazırlayacağınız gargarayı dişlerinizi fırçaladıktan sonra uygulayarak hem ağız içerisindeki mikropları önemli ölçüde azaltabilir, hem de boğazınızı yumuşatabilirsiniz.