Türkçe dersinde ön ad ne demektir?

İçindekiler:

  1. Türkçe dersinde ön ad ne demektir?
  2. Adı niteleyen ne demek?
  3. Sifatlar neyin onune gelir?
  4. Hangi zamir mi?
  5. Başka kelimesi ne sıfatı?

Türkçe dersinde ön ad ne demektir?

Ön ad, cümlelerdeki özne ve nesnelerin özelliklerinden en az bir tanesini niteler. Sıfat adıyla da bilinen ön adlar küçültme ve pekiştirme yapmak için de kullanılır.

Adı niteleyen ne demek?

Niteleme: Varlıkların durumlarını, renklerini, şekillerini belirtme. Niteleme Örnekleri: Mavi deniz, tatlı su, kötü gün, yakın arkadaş, çalışkan öğrenci, susuz yaz, yuvarlak masa, bayan memur, erkek adam, temiz giysi, güzel insan, düz yol, çatal çivi, sivri tepe, yassı burun...

Sifatlar neyin onune gelir?

İşte, isimlerden önce gelerek onların anlamlarını sayı, renk, durum, hareket, biçim, yer, işaret ve soru yönlerinden tamamlayan; onları niteleyen ve belirten kelimelere sıfat (ön ad) denir.

Hangi zamir mi?

Zamir veya adıl, cümlede varlıkların adları yerine kullanılabilen ve adların yerine getirdiği bütün fonksiyonları yerine getirebilen isim soylu kelime. Ben, sen, o, biz, siz, onlar; kendim, kendin, kendi, kendimiz, kendiniz, kendileri; bu, şu, o; kim, ne ve biri gibi kelimeler, sıklıkla zamir olarak kullanılır.

Başka kelimesi ne sıfatı?

Yalın ya da birleşik sıfat yapısındaki başlıca belirsizlik sıfatları şunlardır: “az, çok, az buçuk, başka, bazı, belli başlı, bir, biraz, birçok, birkaç, bir hayli, birtakım, bir sürü, bir yığın, bunca, bütün, tüm, çok, çoğu, fazla, her, herhangi bir, hiç, hiçbir, hudutsuz, kaç, kimi, nice, sınırsız, yığın yığın …”