İçindekiler:
- Bozmanın günahı nedir?
- Yemini bozmanın cezası nedir?
- Niyet edip oruç bozmak günah mıdır?
- Yemin bozulunca ne olur?
- Büyük bir yemin nasıl bozulur?
Bozmanın günahı nedir?
Orucu kasten, yani mazereti olmadığı halde bilerek bozmak, Ramazan'ın hürmetine saygısızlıktır ve büyük günahtır. Hz. Peygamber (s.a.s), orucunu bu şekilde bozanların keffâret ile yükümlü olacaklarını belirtmiştir (Buhârî, Savm, 30; Hibe 20; Nafakât, 13; Keffârâtü'l-eymân, 2-4; Müslim, Sıyâm, 81).
Yemini bozmanın cezası nedir?
Yemin bozmanın kefareti için zekat alması caiz durumda olan 10 fakire tüm bedenini kapatacak kadar 1 kat elbise verilir. Aç olan 10 fakire 1 gün içerisinde 2 defa yemek verilir. Diğer taraftan 1 fakire 10 gün yemek vermek de
yemine kefaret olur.
Niyet edip oruç bozmak günah mıdır?
NİYET EDİP BAŞLANILAN
ORUCU BOZMAK Böyle yapan kimse hem günahkar olur, hem de kendisine bazı amellerde keffaret gerekir. O halde özellikle ramazan orucuna
niyet edip, zorlayıcı bir sebep yokken onu
bozmak asla doğru ve caiz değildir.
Yemin bozulunca ne olur?
Yemin etmek büyük sorumlulukları beraberinde getirir,
yemini bozmamak esastır. ...
Yeminini bozan kişinin yerine getirmesi gereken kefaretler; on fakire birer fitre (fıtır sadakası) miktarı, bir fakire on ayrı günde her gün birer fitre miktarı para verme vyea on yoksulu sabah akşam doyurmak ya da giydirmektir.
Büyük bir yemin nasıl bozulur?
Yemin bozmanın kefareti için zekat alması caiz durumda olan 10 fakire tüm bedenini kapatacak kadar 1 kat elbise verilir. Aç olan 10 fakire 1 gün içerisinde 2 defa yemek verilir. Diğer taraftan 1 fakire 10 gün yemek vermek de yemine kefaret olur.