Zeklenmek Türkçe mi?

İçindekiler:

  1. Zeklenmek Türkçe mi?
  2. Dulanmak ne demek?
  3. Lazca gavara ne demek?
  4. Enfeksiyon ne demek TDK?
  5. Andır ne anlama geliyor?
  6. Enjekte ne demek?
  7. Andır Kalasıca ne demek?
  8. Ander kalsın ne demek?
  9. Karadeniz Ander ne demek?
  10. Sevdalı ne demek?
  11. Bu Gaybana Sevdaluk ne demek?

Zeklenmek Türkçe mi?

Yerel Türkçe'deki anlamı: Alay etmek.

Dulanmak ne demek?

Dulanmak :Çok sevmek.

Lazca gavara ne demek?

birden fazla kişinin bir araya gelip herhangi bir konu olmadan boş boş konuşmasına gavara denir. Yani boş yapma der gibi...

Enfeksiyon ne demek TDK?

TDK sözlüğüne göre; enfeksiyon kelimesinin tanımı: "Organizmada hastalığa yol açan mikrop, virüs, parazit vb. etkenlerin genel veya yerel gelişmesi, yayılması."

Andır ne anlama geliyor?

andır. Korku, şaşma, hayranlık bildirir ünlem. Ölüden kalan eşya, sahipsiz kalan eşya, soyka. İnsan ve hayvanlara ilenç yerine, sahipsiz kal anlamında kullanılır.

Enjekte ne demek?

enjekte etmek ne demek? İğne ile vermek, iğne vurmak. Inject, syringe.

Andır Kalasıca ne demek?

Andır kalasıca, ocağı sönesice ve buna benzer daha birçok Karadeniz yöresinde kullanılan sözler. Bunları günlük yaşamında birçok kez çevresindekilerden duymayan yoktur. İçinde yaşadığımız coğrafya kültür üzerinde büyük etkilere sahiptir ve bu dilimize de yansımıştır.

Ander kalsın ne demek?

1. Ölüden kalan eşya, sahipsiz kalan eşya, soyka. 2. İnsan ve hayvanlara ilenç yerine, sahipsiz kal anlamında kullanılır: Ander kalsın yaşmağın, göremedim yüzünü.

Karadeniz Ander ne demek?

Lazca ander kelimesi Türkçede kötü, işe yaramaz gibi anlamlara karşılık gelir. Özellikle Doğu Karadeniz yöresinde kullanılan bir terimdir. Bu kelime söyleniş biçimine, zamanına göre çok daha farklı anlamlara gelebilir(bkz; erkek cinsel organı). Hakaret sözcüğü olarak kullanılır.

Sevdalı ne demek?

Bir şeye gereğinden çok düşkünlük gösteren, eğilim duyan. Amorous.

Bu Gaybana Sevdaluk ne demek?

Gaybana kelimesi karadeniz yöresinde kullanılan bir kelimedir. Hain, lanet olasıca, kötü, biçimsiz, yakışıksız gibi anlamlarda kullanılmaktadır. "Bilsen ne gaybana geceler yaşarım."