Erozyon ve aşınma nedir?

İçindekiler:

  1. Erozyon ve aşınma nedir?
  2. Atrisyon nedir ne demek?
  3. Palatinal ne demek?
  4. Lingual nedir ne demek?
  5. Lingual nedir tıp?
  6. Lingual yüz nedir?
  7. Arayüz çürüğü ne demek?
  8. Üst çenede kaç tane diş vardır?
  9. Okluzal tabla nedir?
  10. Hangi diş kaç kanal?
  11. Diş bölümleri nelerdir?
  12. Diş doktorunun özellikleri nelerdir?

Erozyon ve aşınma nedir?

Erozif aşınma, bir cismin yüzeyine katı veya sıvı parçacıkların çarpması sonucu oluşur. Erozif aşınma çok çeşitli makinelerde gözükür ve tipik örnekleri toz bulutundan geçen bir uçağın pervanelerindeki hasar ve mineral çamurları işleme sistemlerindeki pompa pervanelerindeki aşınmadır.

Atrisyon nedir ne demek?

Erozyon diş dokusunun kimyasal maddeler vasıtasıyla, atrisyon dişlerin birbirleri ile teması sonucu, abrazyon ise diğer nedenlerle kaybıdır. En sık rastlanan aşınma formunun erozyon olduğu öne sürülmektedir.

Palatinal ne demek?

palatinal – damağa doğru. aproksimal – komşu dişe doğru. interradiküler – köklerin arasında. ... servikal – diş boynuna doğru.

Lingual nedir ne demek?

Lingual ortodonti; çapraşıkların ve bozuklukların düzeltilmesi için uygulanan diş teli çeşididir. Bu yöntemde; tellerin, dişlerin iç kısmına yerleştiriliyor olması, görünüşünüzü etkiletmiyor olduğu için sıkça tercih edilen bir yöntemdir.

Lingual nedir tıp?

Lingual tedavi; diş ve çene bozuklukları gibi dişlerde bulunan fiziki problemleri ortadan aldıran bir tedavi yöntemidir. Lingual tedaviyi diğer diş teli tedavilerinden ayıran en mühim niteliği ise görünmemesidir. Bu uygulama dişlerin arkasından icra edilmekte ve bireylere herhangi bir acı, ağrı hissettirmemektedir.

Lingual yüz nedir?

Yüzeyler. Yanak veya dudak tarafına bakan yüzeylere fasial yüz ve dil tarafına bakan yüzeylere lingual yüz denir. Fasial yüzler bukkal (arka dişlerde yanağa bakan) ve labial (ön dişlerde dudağa bakan) olarak iki alt gruba ayrılır.

Arayüz çürüğü ne demek?

Arayüz Çürüğü - Dişin yan yüzeylerinde veya iki diş arasında olur. Pit ve fissür çürüğü - Dişlerin çiğneme yüzeyindeki derin oluklarda olur. Kök çürüğü - Dişin veya dişlerin kök yüzeyinde, çoğu zaman hastada diş eti çekilmesi olduğunda görülür.

Üst çenede kaç tane diş vardır?

Besinlerin koparılmasını sağlarlar. 2 tane üst çenede, 2 tane alt çenede olmak üzere, bir ağızda toplam 4 tane köpek dişi vardır. Azı Dişleri: Kaninlerin hemen arkasında yer alırlar.

Okluzal tabla nedir?

Tüberkül tepesinden başlayıp mezial ve distal yönde uzanan sırtlar ile, oklüzal yüzün dişin mezial ve distal yüzleri ile birleşmesi sonucu şekillenen mezial ve distal kenar sırtlar bir dişin “oklüzal tabla”sını oluşturur. Corona Dentis'in ilkel gelişim parçalarıdır.

Hangi diş kaç kanal?

Genelde üst ön dişlerde bir kanal, alt ön dişlerde bir veya iki ön kanal, azı dişlerinde ise üç veya dört kanal bulunur. Fakat bu kanalların tip ve yerleri çok değişir. Kanallar temizlenip enfeksiyon bitirildiğinde kökler doldurulur ve yeni kök dolgusunu korumak için geçici dolgu yapılır.

Diş bölümleri nelerdir?

Dişlerimiz ve Dişlerin Bölümleri

  • Mine. Dişin kronu (ağız içinde görülebilen kısmı) mine ile örtülüdür. ...
  • Dentin. Dentin minenin altındaki tabakadır. ...
  • Pulpa (Diş Özü) Pulpa dişin en iç kısmındaki yumuşak dokuya verilen addır. ...
  • Sement. ...
  • Dişler ne işe yarar ? ...
  • Dişler görevlerine göre farklılaşmıştır.
  • Kesici Dişler. ...
  • Köpek Dişleri.

Diş doktorunun özellikleri nelerdir?

Diş Doktorları:

  • Hastaların ağız sağlığı konusundaki şikayetlerini dinler ve muayene eder.
  • Şikayetler doğrultusunda, hastanın yaşadığı hastalığı tespit eder.
  • Hastalığın tedavisini yapabilmek adına en uygun yolu çizer.
  • Diş sağlığı konusunda halkı bilinçlendirmek adına gönüllüdürler.