Doğum kontrol hapı uzun süre kullanılır mı?

İçindekiler:

  1. Doğum kontrol hapı uzun süre kullanılır mı?
  2. Doğum kontrol hapları en fazla kaç yıl kullanılmalı?
  3. Doğum kontrol hapının tarihi geçer mi?
  4. Yasmin doğum kontrol hapı ne kadar süre kullanılır?
  5. Doğum kontrol hapı aynı saatte alınmazsa ne olur?

Doğum kontrol hapı uzun süre kullanılır mı?

Doğum kontrol hapının uzun bir süre kullanımı güvenlidir. Ancak bazı kanser türlerini geliştirme riskini artırabileceğini yönünde çalışmalar bulunmaktadır. Uzun süreli kullanımında meme kanseri veya rahim ağzı kanseri riski artabilir. Kullanım süresi ne kadar uzarsa risk o kadar yükselebilir.

Doğum kontrol hapları en fazla kaç yıl kullanılmalı?

Doğum kontrol hapları kısırlığa neden olmazlar ancak son yapılan çalışmalar 8-10 seneden daha uzun süreli kullanıldıkları taktirde bu ilaçların meme kanseri oluşumunu hızlandırabileceğini gösteriyor. Bu nedenle bu süreden daha uzun hap kullanılmasını önermiyoruz.

Doğum kontrol hapının tarihi geçer mi?

Geçerlilik son kullanma tarihinden sonra test edilen ilaçların çoğunun tehlikeli olduğu kanıtlanmamıştır. "Bu son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar güvenli ve toksik görünmüyor" diyor Chiang. Ancak, etkinliğin ne kadar düşeceğine dair kesin bir cevap yoktur.

Yasmin doğum kontrol hapı ne kadar süre kullanılır?

Doğum kontrol hapları 21 tabletten oluşur ve 1 ay içinde kişinin 21 gün boyunca her gün ilacı almaya devam etmesi gerekir. 7 gün boyunca ilacın alınmamasının sebebi, kişinin adet görmesini sağlamaktır. 7 günlük aranın ardından yeni kutuya başlanır ve kişinin tekrar 21 gün boyunca ilacı alması gerekir.

Doğum kontrol hapı aynı saatte alınmazsa ne olur?

Doğum kontrol haplarının eksik veya yanlış kullanımı, istenmeyen gebeliklere neden olabilir. Bu haplar, programa göre ve her gün aynı saatte alınırsa en iyi şekilde çalışır. Bir veya daha fazla hapın kaçırılması durumunda hamileliğe yol açabilecek bir yumurta salınma şansı artacaktır.