Eldeki kokuyu ne çıkarır?

İçindekiler:

  1. Eldeki kokuyu ne çıkarır?
  2. Çiğ balık kokusu elden nasıl çıkar?
  3. Vücuttaki balık kokusu nasıl geçer?
  4. Balık yağının kokusu nasıl çıkar?
  5. Işkembe kokusu elden nasıl çıkar?
  6. Balık çorbasının kokusu nasıl giderilir?
  7. Balık Kizartirken ev Kokmamasi icin ne yapmali?
  8. Fırında balık kokusu nasıl önlenir?

Eldeki kokuyu ne çıkarır?

Karbonat temizlik için birçok alanda kullanılır. Aynı zamanda mükemmel bir koku gidericikdir. Bir çay kaşığı karbonat ile ellerinizi ovup yıkamanız elinizde kötü bir koku bırakmayacaktır.

Çiğ balık kokusu elden nasıl çıkar?

Parmaklardaki balık yağı kalıntılarını söküp atan karbonatı, suyla karıştırıp macun kıvamına getirin. Ardından parmaklarınızı bu macuna bulayıp birkaç dakika ovalayın. Bol suyla duruladığınız ellerinizden koku silinip gidecek. Macun demişken, diş macunu da balık kokusunu elinizden çıkarmada çok işe yarayabilir.

Vücuttaki balık kokusu nasıl geçer?

Limon kolonyası balık konusunu çıkartmanızda faydalı olacaktır. Avucunuzu dolduracak kadar kolonyayla ellerinizi ovalayın sonra da sabunlu su ile yıkayın, Sıcak çay ile ovulan ellerde balık veya soğan gibi istenmeyen kokular anında yok oluyor.

Balık yağının kokusu nasıl çıkar?

Balığı kızarttıktan sonra bir tencere içine su koyun ve biraz sirke ya da limon suyu, defne yaprağı, tarçın, karanfil ekleyip kaynatın. Bu işlem, hem balık kokusunu giderecek hem de hoş bir koku yayacaktır.

Işkembe kokusu elden nasıl çıkar?

Elinizde bulunan işkembe kokusu için elinize bir miktar yağlı süt dökün ve süt ile ellerinizi koku geçene kadar ovalayın. Daha sonra sabun ile iyice yıkayın. Odanın içerisindeki işkembe kokusu için ise bir bardağa süt koyun ve odanın içinde bu sütü bekletin. Kokuyu emdiğini göreceksiniz.

Balık çorbasının kokusu nasıl giderilir?

Bir tencere içerisine su ve çubuk vanilya koyarak kaynatabilirsiniz. Bu karışım da balığın kokusunu içine çeker. Balık pişirmeye başlamadan önce geniş bir kabın içerisine 2-3 yemek kaşığı karbonat döküp, ocağın yakınına bırakın. Karbonatlı su karışımı balık kokusunu emer ve yayılmasını önler.

Balık Kizartirken ev Kokmamasi icin ne yapmali?

Balığı kızartırken bir tencerede sirkeli su kaynatırsanız kokuyu alacaktır. Balık kızarttıktan sonra bir tencereye su koyun, suyun içerisine biraz sirke veya limon suyu ve hoş bir koku vermek için de defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil ekleyin ve kaynatın.

Fırında balık kokusu nasıl önlenir?

Koku emici özelliğe sahip olan tarçın balık kokusunu temizler. Bir diğer yöntem ise bir kap içerisine eklediğiniz su, limon suyu ve limon kabuklarını fırına koyarak 10 dakika 180 derecede bekletmenizdir. Fırına sinen balık kokuları bu işlemden sonra yok olur.