Söz masası kime ait?

İçindekiler:

  1. Söz masası kime ait?
  2. Söz takmaya giderken ne alınır?
  3. Sözde kıza hangi yüzük takılır?
  4. Söz merasiminde yüzük takılır mı?
  5. Istemede Erkek tarafı ne getirir?

Söz masası kime ait?

Kız tarafı evde misafirlere sunacağı ikramlıkları hazırlar ve o gün evde söz hazırlıklarının telaşı olur. Söz merasimi evde gerçekleşeceğinden çok kalabalık olmaz. Aileler sadece amca, teyze gibi çok yakın belli akrabalarını davet ederler.

Söz takmaya giderken ne alınır?

Damat adayı, kız istemeye giderken, şık bir buket çiçek, çikolata, söz yüzükleri ve geline takılacak takı seti götürür. Kimi yörelerde söz geleneklerine göre geline ve/veya ailesine hediye etmek üzere söz bohçası hazırlanır. Ancak, bohçaların daha ziyade nişan günü hediye edilmesi yaygındır.

Sözde kıza hangi yüzük takılır?

Söz yüzükleri evlilik öncesi takılan bir yüzük olduğu için sağ elin yüzük parmağına takılır. Söz töreninde takılan tektaşını da evliliğe kadar sağ elinin yüzük parmağında kullanmalısın.

Söz merasiminde yüzük takılır mı?

Söz merasiminde aileler tanışır ve aile büyükleri arasında yüzük takılır. Söz günü kız istemeye giden aile çiçek, çikolata ve yüzüklerini alıp giderler. ... Çiftler genelde söz ve nişanda aynı yüzüğü takmayı tercih ederler.

Istemede Erkek tarafı ne getirir?

Söz Gelenekleri – Erkek Tarafının Hazırlıkları Damat adayı, kız istemeye giderken, şık bir buket çiçek, çikolata, söz yüzükleri ve geline takılacak takı seti götürür. Kimi yörelerde söz geleneklerine göre geline ve/veya ailesine hediye etmek üzere söz bohçası hazırlanır.