Rahim filminden sonra adet gecikmesi olur mu?

İçindekiler:

  1. Rahim filminden sonra adet gecikmesi olur mu?
  2. Rahim filminden sonra adet gecikmesi neden olur?
  3. Rahim filmi sonrası ilişkiye girilir mi?
  4. HSG adet bitiminden kaç gün sonra çekilir?

Rahim filminden sonra adet gecikmesi olur mu?

Rahim filmi HSG çekimi sonrasında regl gecikmesi veya adet döngüsü düzensizlikleri görülmez. Ancak doktor hastaya ilaç verdiyse regl gecikmesi olabilir. Ancak böyle bir durum da söz konusu değilse akla gebelik gelmelidir. İşlem esnasında verilen ilaç rahim filmi çekimi bittikten sonra dışarıya taşar.

Rahim filminden sonra adet gecikmesi neden olur?

Rahim filmi çekilirken verilen kontrast madde, rahim tüpü kanallarında tıkanıklık varsa temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Filmi takip eden ilk 6 ay içinde kadınların hamile kalma şanslarının artmasından dolayı adet gecikmesi durumu yaşanmaktadır.

Rahim filmi sonrası ilişkiye girilir mi?

- Rahim filmi çekimi sonrasında duş alınabilmektedir ve cinsel ilişki yasağı bulunmamaktadır. Rahim filmi öncesi ve sonrası günlerde cinsel ilişkiye girilebilir. Rahim filmi, olağan hallerde, adet kanaması bittikten sonraki birkaç gün içerisinde çekilmektedir.

HSG adet bitiminden kaç gün sonra çekilir?

HSG (Histerosalfingografi) yani halk arasında bilinen adıyla ilaçlı rahim filmidir. Bu film sayesinde rahim boşluğu ve tüpler hakkında bilgi edinmeyi amaçlarız. Bu film özellikle adet bittikten sonra 1-3 gün içinde çekilir. Bunun birkaç sebebi vardır.