Kadir gecesi günü ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Kadir gecesi günü ne yapılır?
  2. Kadir Gecesi adet olanlar ne yapmalı Diyanet?
  3. Kandil gecesi adet olanlar ne yapmalı?
  4. Berat Gecesi adet olanlar ne yapmalı?
  5. Mübarek gecelerde kadın adetli ise ne yapmalı?
  6. Berat Duası adetliyken okunur mu?

Kadir gecesi günü ne yapılır?

KADİR GECESİ'NDE YAPILACAK İBADETLER Bu gecelerde mümkün olduğu kadar günahlarımızdan tövbe etmeli, kendimizi hesaba çekmeli, Kur'an okumalı, nafile ve varsa kaza namazı kılmalıyız. Ayrıca bu gecelerde Hz. Muhammed bol bol 'Allah'ım, sen affedicisin, affı seversin, beni affet' şeklinde dua etmeyi bize tavsiye etmiştir.

Kadir Gecesi adet olanlar ne yapmalı Diyanet?

Adetli olan kadınlar Kadir Gecesi'nde Salat-ı Münciye, salat-ı nariye, salat-ı Fethıye gibi büyük salevatları okuyabilir, hatta hatimlerini yapabilirler. Kadir Gecesi namaz kılıp ibadetinizi yaptıktan sonra dileklerinizin kabulü için dua etmeyi unutmayın. Adetliyken dua edilmesinde hiçbir sakınca yoktur.

Kandil gecesi adet olanlar ne yapmalı?

Adetli kadınlar kandil günlerinde Kur'an okuyup, namaz kılamazlar. Ancak Kur'an dinlemelerinde bir sakınca yoktur. Adetli kadınlar Regaip kandilinde şunları yapabilir: - Kur'an-ı Kerim okunduğu zaman dinleyebilir. - Her çeşit zikir ve dua yapabilir. - Sadaka verebilir. - İlim öğrenebilir.

Berat Gecesi adet olanlar ne yapmalı?

  • Namaz kılamaz. ...
  • Oruç tutmaz. Âdetli olmadığı zamanlarda tutamadığı oruçlarını ise daha sonraki günlerde güne gün kazâ eder. ...
  • Kur'ân-ı Kerîm'i okuyamaz, Kur'ân'a dokunamaz. ...
  • Kâbe'yi tavaf edemez. ...
  • Camiye veya mescide -zorunluluk yoksa- giremez. ...
  • Kocasıyla cinsî münasebette bulunamaz.

Mübarek gecelerde kadın adetli ise ne yapmalı?

Adetliyken regl döneminde namaz kılınır mı?: Adet (regl) olan bir kadının Kur'anı Kerim okuması gibi namaz kılması da haramdır. Adetliyken kuran okunamasa da kuranın dinlenmesinde bir sakınca yok. Haliyle kandilde Kur'an-ı Kerim okunduğu zaman dinleyebilir, her çeşit zikir ve dua yapabilir, sadaka verebilirsiniz.

Berat Duası adetliyken okunur mu?

Berat Kandili gibi mübaret gecelerde regli olan kadınlar Kur'anı Kerim okuyamaz ve namaz kılamazlar. Ancak kandilde adetliyken dua okunabilir. ... Hayız olan kadınlar için Kandil geceleri ve mübarek günlerde adetliyken okunabilecek dualar konusunda bir sınırlama yok.