Gümrük muhafaza memuru nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Gümrük muhafaza memuru nasıl olunur?
  2. Gümrük muhafaza memuru ne iş?
  3. Gümrük Muhafaza memuru kaç saat çalışır?
  4. Gümrük gözetim memuru nasıl olunur?
  5. Gümrük Muhafaza Memuru kolluk kuvveti mi?
  6. Gümrük Muhafaza memuru hangi KPSS'ye girer?
  7. Gümrük Muhafaza Memuru genel kolluk kuvveti mi?

Gümrük muhafaza memuru nasıl olunur?

Gümrük memuru olmak için üniversitelerin İşletme, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler ve Hukuk fakültelerinden ya da 4 yıllık eğitim veren yüksekokulların Gümrük İşletme bölümünden mezun olmak gerekir.

Gümrük muhafaza memuru ne iş?

Kara ve deniz sınırlarında ve havalimanı alanlarında bulunan gümrük kapılarında, bütün gümrük ve malların giriş çıkışlarını kontrol eden ve korumasını sağlayan kişidir. Bunun yanında kontrolden geçmeyen tüm taşınabilir mal ve mülklerin de çıkışını engelleyen, muhafaza eden kişidir.

Gümrük Muhafaza memuru kaç saat çalışır?

Gümrük muhafaza memurları 24 saatlik mesai sürelerinden sonra 24 saat dinlenme süreleri bulunmaktadır.

Gümrük gözetim memuru nasıl olunur?

Bu mesleği yapabilmek için 4 yıllık lisans eğitimi alınmış olması önemlidir. Bu eğitimler doğrultusunda mesleği yerine getirecek herhangi bir engel teşkil edilmiyorsa, gümrük memuru için başvuru yapmak mümkün. Genelde devlet memurluğu statüsünde yer aldığı için KPSS kapsamında gümrük muhafaza memuru olunur.

Gümrük Muhafaza Memuru kolluk kuvveti mi?

1956 yılına kadar Genelkurmay Başkanlığına bağlı "Gümrük Muhafaza Umum Komutanlığı" adıyla askeri bir teşkilat olarak hizmet eden Gümrük Muhafaza Memurları günümüzde Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı bünyesinde görev yapan, kolluk kuvveti olup asli görevi kaçakçılıkla mücadeledir.

Gümrük Muhafaza memuru hangi KPSS'ye girer?

Muayene memurluğu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığında taşrada görev yapmayı gerektiren bir meslektir. Mesleğe giriş şartı olarak KPSS P3 puan türünden en az 70 almak gerekmektedir. Ancak 70 puan sembolik bir puandır. Genel olarak 80 üstü kapatmaktadır.

Gümrük Muhafaza Memuru genel kolluk kuvveti mi?

1956 yılına kadar Genelkurmay Başkanlığına bağlı "Gümrük Muhafaza Umum Komutanlığı" adıyla askeri bir teşkilat olarak hizmet eden Gümrük Muhafaza Memurları günümüzde T.C. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı bünyesinde görev yapan, kolluk kuvveti olup asli görevi kaçakçılıkla mücadeledir.