Kimler teknoloji ve tasarım öğretmeni olabilir?

İçindekiler:

  1. Kimler teknoloji ve tasarım öğretmeni olabilir?
  2. Teknoloji ve tasarım Öğretmenliği hangi bölümden alıyor?
  3. Teknoloji ile tasarımın ilişkisi nelerdir?
  4. Radyo Televizyon öğretmenliğine kimler başvurabilir?

Kimler teknoloji ve tasarım öğretmeni olabilir?

Bu maddeye göre Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği'ne;Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği,İş ve Teknik Eğitimi Öğretmenliği, Resim-İş Öğretmenliği, (İş Eğitimi Ana Sanat Dalı), Aile Bilimleri ve Tüketici Öğretmenliği, Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği, Ev-İş ve Ev Ekonomisi Öğretmenliği,Ev Yönetimi Öğretmenliği ve ...

Teknoloji ve tasarım Öğretmenliği hangi bölümden alıyor?

Teknoloji ve tasarım öğretmeni olabilmek için üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı gibi bölümlerinden mezun olmak gerekir. Lise eğitimini meslek liselerinin ilgili bölümlerinde almış olanlar daha avantajlı konumdadır. Kamuda teknoloji ve tasarım öğretmeni olarak çalışmak için KPSS şartı aranmaktadır.

Teknoloji ile tasarımın ilişkisi nelerdir?

Teknoloji ve tasarım kelimeleri birlikte kullanılması birbiriyle iç içe olan kavramlar olduğunu gösteriyor. Teknolojinin gerçekleşmesi için aynı zamanda tasarımın da yapılması gerekiyor. Teknoloji beyindeki fikrin oluşması, tasarımı ise bu fikrin uygulama kısmı oluyor.

Radyo Televizyon öğretmenliğine kimler başvurabilir?

Madde ile 2009 yılında Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği alanında öğrenci olanlar ve mezun olanlar da Radyo TV öğretmenliğini tercih yapabiliyorlar.