Horlama hastalığı hangi bölüm bakar?

İçindekiler:

  1. Horlama hastalığı hangi bölüm bakar?
  2. Uyku apnesinin ilacı var mı?
  3. Horlama nasıl tedavi edilir?
  4. Uyku apnesi ilerlerse ne olur?

Horlama hastalığı hangi bölüm bakar?

Maalesef ki, pek çok kişi horlamanın aslında tedavi edilebilen bir sorun olduğunu halen bilmiyor. Bilenler ise horlama hangi bölüm bakar ya da horlama hangi bölüme giriyor sorusuna yanıt arıyor. Horlama sorunu için hastanelerin kulak burun boğaz (KBB) bölümüne gitmeniz gerekiyor.

Uyku apnesinin ilacı var mı?

Üst solunum yollarındaki ileri derecedeki darlıklarda cerrahi tedavi gerekli olabilir ancak uyku apnesi tedavisi için başvurulan temel yöntem pozitif hava basıncı veren CPAP isimli uyku apnesi cihazı kullanımıdır.

Horlama nasıl tedavi edilir?

Horlama nasıl tedavi edilir? Uyku sırasında solunumun kesilmesine neden olmayan bu tip horlamalar, uyku pozisyonunun değiştirilmesi, daha yüksek yastıkta uyunması, fazla kiloların verilmesi, hafif yiyecekler tüketilmesi, alkol ve sigara kullanımının bırakılması ve burun bandı kullanılması gibi çözümler de önlenebilir.

Uyku apnesi ilerlerse ne olur?

Tedavi Edilmezse Sonuçları Yıkıcı Olabilir Merda Erdemir Işık, “Uyku apnesi olan kişilerde kalp krizi, uykuda ani ölüm, felç, tip 2 diyabet, yüksek tansiyon, depresyon gibi hastalıkların görülme sıklığının artmış olduğu izlenmektedir.