Diş etinde morluk nedir?

İçindekiler:

  1. Diş etinde morluk nedir?
  2. Diş etinde siyah leke nedir?
  3. Diş etinde şişlik nedir?
  4. Diş kökü neden morarır?
  5. Diş etinde siyahlaşma neden olur?
  6. Diş dipleri neden Siyahlaşır?
  7. Diş neden Mavileşir?
  8. Diş morarır mı?

Diş etinde morluk nedir?

Diş Eti Morarması rahatsızlığı günümüzde oldukça yaygın bir şekilde görülmekte olan bir hastalıktır. Diş etlerine ve dokulara renk vermekte olan pigmentlerin zamanla yoğunlaşması sonucunda diş etlerinde where to get non prescription viagra morluklar ortaya çıkar.

Diş etinde siyah leke nedir?

Diş etindeki siyah lekeler iç kaynaklı nedenlerden ortaya çıkıyorsa bu soruna endojen adı verilmektedir. İnsan cildi, rengin oluşmasını sağlayan pigmentleri salgılayan melanositleri içermektedir. Melanin adındaki pigmentler ağız içerisinde siyah ve diğer koyu renkteki lekelere yol açabilirler.

Diş etinde şişlik nedir?

Tartar, bakteri plaklarının birkaç günden fazla diş yüzeyinde kalması ve sertleşmesi ile meydana gelir ve diş fırçalama, diş ipi kullanımı gibi yöntemlerle temizlenmesi oldukça zordur. Plak ve tartarlar, diş eti iltihabına ve dolayısıyla da diş eti şişmesine neden olan en yaygın nedendir.

Diş kökü neden morarır?

Diş etlerinde bulunmakta olan melanin pigmentinin yoğunlaşması sebebiyle diş eti morarması görülmektedir. Hormon dengesizlikleri ise melanin pigmentinin yoğunlaşmasına sebebiyet vermektedir. Diş eti morarması kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı fark etmeksizin herkeste görülebilmektedir.

Diş etinde siyahlaşma neden olur?

Melanin adındaki pigmentler ağız içerisinde siyah ve diğer koyu renkteki lekelere yol açabilirler. Diş etlerindeki pigmentler insan hayatı süresince genellikle diş etlerinde sabit kalmaktadırlar. Bu nedenle diş etlerindeki siyah lekeler ağız içerisinde sürekli olarak çıkabilirler.

Diş dipleri neden Siyahlaşır?

Ağız içi hijyenin kötü olması ve çürükler. Sigara kullanımı Florit ve demir içeren vitamin destek hapları-Uzun süreli diş teli kullanımı Diş protezi, diş kaplaması yada dolgunun zamanla aşınması

Diş neden Mavileşir?

Dişlerin renklenmesine yol açan etmenler şu şekilde sıralanabilir: Yanlış diş fırçalama tekniğinin kullanılması, Sigara içmek, Şarap, çay ve kahve gibi içecekleri çok fazla tüketmek, Asit ya da travmaya bağlı oluşan renklenmeler, Aşındırıcı ve boyayıcı gıdalar tüketmeye bağı renklenmeler, Diş mine ve dentin yapısından ...

Diş morarır mı?

Diş morarması oldukça yaygın bir şekilde görülmektedir. Dokulara rengini veren pigmentlerin zamanla yoğunlaşmasından ötürü diş eti morarması meydana gelir. Damak yapısına uygun olmayan diş tedavileri sonucunda da diş eti morarması görülebilmektedir.