Fussilet suresi ne anlatıyor?

İçindekiler:

  1. Fussilet suresi ne anlatıyor?
  2. Fussilet Suresi neden indirildi?
  3. Zuhruf Suresinde anlatılmak istenen nedir?
  4. Zuhruf Suresi 13 ayet ne için okunur?

Fussilet suresi ne anlatıyor?

Fussilet Suresinde Kur'an'ın bağışlayan ve esirgeyen Allah tarafından indirildiğinden, inananların mükafatlandırılacaklarından, Allah'ın kudretinden, Allah'ı inkar eden kavimlerin dünyadaki ve ahiretteki durumlarından kötülüğün, iyilikle önlenmesinden, Kur'anın özelliklerinden bahsedilir.

Fussilet Suresi neden indirildi?

Fussilet suresinin ilk ayetleri şöyle başlamaktadır: "Hâ, Mîm. Bu Kur'an, Rahman ve Rahîm olan Allah tarafından bilen bir kavim için ayetleri çeşitli biçimlerde teker teker açıklanmış, Arapça bir Kur'an ve müjde verici bir uyarıcı olarak indirilmiştir. Böyleyken onların çoğu bunu düşünüp kabul etmekten yüz çevirmiştir.

Zuhruf Suresinde anlatılmak istenen nedir?

Surede bunlardan söz edildiği ve Allah'ın insana sahip olduğu altın ve mücevherlerle değil, inanç ve davranışlarına göre değer verdiği anlatıldığı için sure bu adla anılmıştır. Mekke'de indirildiğine inanılan surede Arştan, Rahmandan, İsa, Musa, Firavun ve Kıyamet gününden bahsedilir.

Zuhruf Suresi 13 ayet ne için okunur?

12, 13, 14.O bütün çiftleri yaratan, üzerlerine kurulasınız, sonra da, kurulduğunuzda, Rabbinizin nimetini hatırlayasınız ve "Bunu hizmetimize veren Allah'ın şanı yücedir. Bunlara bizim gücümüz yetmezdi. Şüphesiz biz Rabbimize döneceğiz" diyesiniz diye sizin için bindiğiniz gemileri ve hayvanları yaratandır.